eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 24. szombat Bertalan
Nyitókép: Unsplash

"Véget akartam vetni a szenvedésüknek" - mondta a halál angyala Olaszországban

Önként jelentkezett a rendőrségen Olaszországban egy betegápoló, aki azt állítja, hogy megölte négy idős ápoltját - adta hírül a Corriere della Sera című olasz napilap internetes felületén.

A tájékoztatás szerint a 48 éves férfi csütörtökön jelentkezett a dél-olaszországi Caserta városának egyik rendőrőrsén. "Szükségem van valakire, aki megállít. Ha tovább dolgozom, akkor valószínűleg ismét meg fogom tenni" - mondta a férfi.

A La Repubblica című lap szerint a gyanúsított azt mondta, hogy idős és gyógyíthatatlan beteg áldozatait "meg akarta szabadítani a szenvedésüktől". A Corriere della Sera szerint

a négy idős ember, aki a férfi gondjaira volt bízva, mind daganatos megbetegedésben szenvedtek.

A férfi a számukra felírt gyógyszerek, köztük a fájdalomcsillapítók túladagolásával gyilkolt.

Eddig két áldozatát sikerült azonosítani: egy 95 éves férfit, aki idén márciusban halt meg, és egy 88 éves férfit, aki 2023 decemberében hunyt el. A Campania tartományban történt haláleseteket nem tartották gyanúsnak, tekintettel az elhunytak egészségi állapotára. A másik két haláleset 2014-ben történhetett, az egyik Nápoly térségében, a másik a Rómához közeli Latina városában, de ezekben az esetekben az áldozatokat még nem azonosították.

Címlapról ajánljuk
Emmanuel Macron példátlan és történelmi összefogást készít elő, de nem mehet biztosra

Emmanuel Macron példátlan és történelmi összefogást készít elő, de nem mehet biztosra

Nincs sok esély egy nagykoalíció megalakulására, az azonban biztosnak tűnik, hogy Emmanuel Macron pártszövetsége benne lesz az új francia kormányban – mondta az InfoRádióban Szűcs Anita, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docense. A Franciaország-szakértő szerint nem valószínű, hogy az előre hozott választásokat megnyerő Új Népfront miniszterelnök-jelöltje lesz az új kormányfő.

Robert Fico: nagyon feszült most a helyzet, párbeszédre van szükség

Jelenleg az ország és a társadalom működésével kapcsolatos alapvető kérdésekben is nehéz társadalmi konszenzust elérni – jelentette ki a szlovák kormányfő a társadalmi helyzetet értékelő beszédében. Robert Fico szerint nemcsak a belpolitikában, hanem a külpolitikában is szükség van a vélemények ütköztetésére, és bejelentette, hogy ősszel több távol-keleti országba is ellátogat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×