eur:
398.37
usd:
364.79
bux:
71523.19
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Arrival of the storm on the countryside
Nyitókép: DEBOVE SOPHIE/Getty Images

Litván tolvajok fosztogattak magyar mezőgazdasági vállalkozókat

Több tízmillió forintos kárt okozott az a két litván tolvaj, aki magyar mezőgazdasági vállalkozók traktorjainak GPS-antennáit és monitorait lopta el több helyen az országban – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Németh Eszter közölte: egy 39 éves litván férfi és társa 2023 tavaszán döntötte el, hogy otthoni jövedelmüket magyarországi mezőgazdasági vállalkozók munkagépeire felszerelt GPS-antennák és monitorok eltulajdonításával és azok értékesítésével egészíti ki.

Tavaly májusban a zalai Szentgyörgyvölgyön lévő mezőgazdasági vállalkozás telephelyének közelébe utaztak éjszaka, majd a férfi a kerítésen átmászva a telephelyre két munkagépről is leszerelt egy-egy monitort, társa eközben kintről figyelte a környezetet.

Két hónappal később a szintén zalai Csesztregre utaztak, ahol ezúttal a vádlott társa mászott át egy mezőgazdasági telephely kerítésén, miközben a 39 éves férfi kint figyelt. A csarnokban leállított több munkagépről is antennákat és monitorokat lopott el a bűntárs, csaknem 11 millió forint értékben.

A két férfi az eltulajdonított eszközöket később ismeretlen személynek értékesítette.

Tavaly augusztusban a két elkövető egy körösladányi mezőgazdasági telephelyre mászott be, ahol csaknem 11 millió forint értékű GPS-antennákat loptak el. Az eszközöket zsákba rejtve indultak az autójukhoz, de a Szeghalmi Rendőrkapitányság járőrei felfigyeltek rájuk.

A vádlott és társa a lopott antennákat hátrahagyva futva menekült, de a rendőrök a 39 éves férfit elfogták. A társának ekkor még sikerült kereket oldania, de nemzetközi elfogatóparancs alapján később őt is kézre kerítették, az ellene folyó nyomozás még tart.

A Lenti Járási Ügyészség a korábban letartóztatott férfi ellen többrendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat, a vádlott Magyarország területéről történő kiutasítását, valamint börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

Címlapról ajánljuk

Faragó Tamás: mindegy, ki az ellenfél, mi olimpiai bajnokságot akarunk nyerni

Az olaszok nagyképűen a magyarokat választották, ezért most meg kell őket büntetni – mondta Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója. A női válogatott kiesése kapcsán arról beszélt, hogy a vízilabda sajnos szubjektív sportág.
VIDEÓ
Orosz zászló leng Njú Jorkban, folytatódik a Kurszk elleni ukrán támadás – Háborús híreink szerdán

Orosz zászló leng Njú Jorkban, folytatódik a Kurszk elleni ukrán támadás – Háborús híreink szerdán

Friss, geolokált felvételek bizonyítják, hogy az orosz csapatok felvonták országuk zászlóját Njú Jork közepén. Az oroszok már csak pár utcára vannak a település végétől, napokon belül a kezükre kerülhet a teljes város. Orosz közlések szerint ukrán csapatok törtek be kedden Oroszország Kurszki területére, de moszkvai jelentés szerint erőik ellenőrzés alatt tartják a helyzetet. A kurszki kormányzó szerint a légitámadások továbbra is folynak ukrán részről. Kijev egyelőre nem ismerte el, hogy szárazföldi támadást intézett volna Oroszország területe ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×