eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina
The man dressed in black with a balaclava on his head trying to break into the car. He uses a screwdriver. Car thief, car theft concept
Nyitókép: djedzura/Getty Images

Elfogták a siófoki strandolók rémét

A páros nyitva hagyott autókra vadászott, most hirdettek ítéletet az ügyében.

A Siófoki Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopással vádolt egy az ötvenes éveiben járó férfit és élettársát, akik autókat fosztogattak a Balatonnál – írja a sonline.hu.

A többszörösen büntetett előéletű, már többször elítélt férfi és a harmincas éveiben járó élettársa kifejezetten azért érkezett Siófokra, hogy lopásokat kövessen el, és megélhetésüket az így szerzett pénzből biztosítsák. 2024 májusának közepén kezdték a bűncselekmény-sorozatot Siófokon. Olyan járművekre vadásztak, amelyeknek ajtaja vagy ablaka lehúzva maradt. Ha a páros ilyen gépkocsit talált, a férfi átkutatta az utasteret, míg élettársa figyelt, hogy jön-e valaki.

Alig tíz nap alatt három autóst fosztottak ki, több mint 800 ezer forint készpénzt zsákmányoltak. Egyszer az egyik ingatlan előtt várakozva látták, hogy a lakók éppen elhagyták a nyaralót, ezután a férfi betört a házba, és onnan is készpénzt vett magához. A siófoki nyomozók azonban rövid időn belül elfogták a párost.

A Siófoki Járásbíróság a gyorsított eljárásban megtartott tárgyaláson bűnösnek találta a vádlottakat. A férfit 3 év 6 hónap végrehajtandó fegyházbüntetésre, 1 év 6 hónap járművezetéstől eltiltásra és 4 év közügyektől eltiltásra, míg a nőt egy év, de két évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 6 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Címlapról ajánljuk

Major Veronika olimpiai bronzérmes

Major Veronika bronzérmes lett a női 25 méteres pisztolylövő számában. A magyar csapat hatodik érmét szerezte a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×