eur:
392.05
usd:
361.89
bux:
73598.4
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
Nyitókép: Getty Images/ mrs

Arcon vágta áldozatát, majd vitte a mobilját a 13 éves haramia

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy, az elkövetéskor 13 éves fiúval szemben, aki fényes nappal egy mobiltelefont rabolt el egy kiskorútól a VIII. kerületben.

A vádirat szerint a vádlott, egy 13 éves fiú 2023. augusztus 16-án délután, a VIII. kerületben felfigyelt egy, a mobiltelefonját a kezében tartó, nála fiatalabb fiúra. Odament hozzá és azzal az ürüggyel, hogy telefonálni szeretne, elkérte a telefont. Mivel a sértett nem adta át a készüléket, a fiatalkorú előbb pusztakezes bántalmazással, majd leszúrással fenyegette meg őt. Mivel a fiú továbbra sem adta oda a telefont,

a támadó arcon ütötte, majd kivette a sértett kezéből a telefont és – miközben a sértett nem mert ellene tenni semmit – távozott a helyszínről.

A megtámadott ezt követően segítséget kért egy járókelőtől, majd értesítették az édesanyját. A rendőrség azonosította és még aznap őrizetbe vette a rablót.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az elkövető beszámítható volt, és rendelkezett a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a jelenleg letartóztatásban lévő támadót rablás bűntettével vádolja, és vele szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozza a vádiratban, valamint azt, hogy a bíróság a telefon értékének erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A főügyészség felhívja a figyelmet arra, hogy a Büntető Törvénykönyv szerint egy fiatalkorúval szemben kiszabott büntetés vagy alkalmazott intézkedés célja elsősorban az, hogy a fiatalkorú helyes irányba fejlődjön, és a társadalom hasznos tagjává váljon, erre tekintettel az intézkedés vagy büntetés megválasztásakor a fiatalkorú nevelését és védelmét kell szem előtt tartani. Az elkövetéskor 14 év alatti terhelttel szemben a törvény szerint büntetést nem lehet kiszabni, csak intézkedést lehet alkalmazni.

Címlapról ajánljuk
Vámosi Péter: a Red Bullnál a fejetlenség, a McLarennél a stratégiahiány okozza a legfőbb gondot
forma–1

Vámosi Péter: a Red Bullnál a fejetlenség, a McLarennél a stratégiahiány okozza a legfőbb gondot

A távozófélben lévő főtervező, Adrian Newey nem sokat foglalkozik már az autókkal, ami fokozza a problémákat a Red Bullnál – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. Vámosi Péter arról is beszélt, hogy bár jelenleg a McLaren autói a legjobbak a teljes Forma–1-es mezőnyben, versenyzőik kevés kockázatot vállalnak, ami nagy gátja az igazi áttörésnek.

Újabb szabotázsakció Franciaországban – káosz jöhet a távközlésben

Az éjszaka folyamán Franciaországnak újabb szabotázsakciókkal kellett szembenéznie, az ország hat régiójában hajnali 1 és 3 óra között több távközlési szolgáltató kábeleit vágták el. Párizs és az olimpia nem érintett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×