eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
sprinkled white amphetamine powder, concept snuff drug addiction.
Nyitókép: Roman Budnyi/Getty Images

Kokain, „meth” és euró a buszban – videó

Kokaint, metamfetamint és jelentős mennyiségű készpénzt találtak a pénzügyőrök egy görög buszban Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint egy görög rendszámú autóbusz utasai a határátkelőhelyen úgy nyilatkoztak: nincs vámköteles áru náluk.

A pénzügyőrök a jármű és a csomagok átvizsgálásakor azonban az egyik bőrönd alsó részében, a gyáritól eltérő kialakítású rekeszben, három, tégla formájú kábítószergyanús anyagra és négy zacskóba rejtve, 56 ezer euróra bukkantak. A tesztelés megerősítette, hogy a csomagokban 1200 gramm kokain és 560 gramm metamfetamin volt.

A poggyász tulajdonosával, egy mexikói állampolgárral szemben kábítószer birtoklása miatt tett feljelentést a vámhatóság. A rendőrség lefoglalta a drogot és a készpénzt. A 10 ezer euró feletti készpénzbejelentési kötelezettség elmulasztása miatt a pénzügyőrök járnak el – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×