eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
Head shot close up young shocked woman looking at mobile phone screen, received bank debt notification. Stunned frustrated lady reading sms with unbelievable news on smartphone, making big eyes.
Nyitókép: fizkes/Getty Images

166 embert vertek át álhírdetésekkel a közösségi médiában

Vádat emelt az ügyészség egy férfi és három társa ellen, akik a vádhatóság szerint valótlan járműhirdetésekkel 166 embert vertek át, és ezzel 15 millió forint kárt okoztak – tájékoztatott a Somogy Vármegyei Főügyészség.

Azt írták, a húszas éveiben járó, jelenleg letartóztatásban lévő férfi 2022 novemberében kitalálta, hogy az egyik közösségi oldal adok-veszek alkalmazásában motorkerékpár, autó, quad, jetski, bobcat és egyéb munkagépek eladására vonatkozó álhirdetésekkel szerez pénzt.

A vádlott a csalássorozatba bevonta három ismerősét, köztük egy testvérpárt, akik vállalták: a sértettektől utalással érkező, néhány ezer forinttól 850 ezer forintig terjedő összegeket a bankszámlájukon fogadják, majd a pénzt a nekik ígért részesedés levonása után felveszik és átadják a férfinak.

A csalás miatt már korábban is büntetőeljárás hatálya alatt álló férfit a rendőrség 2023 júliusában őrizetbe vette.

Az ügyészség 166 rendbeli csalás miatt ellene és két társával szemben végrehajtandó börtönbüntetés, az ügy negyedik szereplője ellen felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×