eur:
393.17
usd:
364.19
bux:
72032.12
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Concept de la prison et de la privation de liberté avec la lumière du jour qui éclaire l’intérieur d’une cellule au travers des barreaux de la fenêtre.
Nyitókép: Pict Rider/Getty Images

Kényszergyógykezelést kap a brutális miskolci gyilkos

Hat hónapra elrendelte a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az előzetes kényszergyógykezelését, aki a gyanú szerint megölte egy ismerősét hétfőn egy miskolci áruház parkolójában: kalapáccsal támadt rá, majd elgázolta.

A Miskolci Törvényszék azt közölte, hogy a férfi ellen emberölés bűntette miatt indult eljárás.

A nyomozás adatai szerint a 36 éves gyanúsított a parkolóban hétfő délelőtt összeszólalkozott 76 éves ismerősével, majd egy kalapáccsal többször fejen ütötte őt. Ezt követően beszállt az autójába, és többször nekihajtott a bántalmazástól kábult másik férfinak, aki ennek következtében két jármű közé szorult.

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A bíróság azzal indokolta a gyanúsított 6 hónapos előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését: az ügyben beszerezett pszichiátriai szakvélemény alapján megalapozottan feltételezhető, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén újabb, személy elleni erőszakos cselekményt követne el. A bíróság végzése végleges.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×