eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Concept de la prison et de la privation de liberté avec la lumière du jour qui éclaire l’intérieur d’une cellule au travers des barreaux de la fenêtre.
Nyitókép: Pict Rider/Getty Images

Kényszergyógykezelést kap a brutális miskolci gyilkos

Hat hónapra elrendelte a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az előzetes kényszergyógykezelését, aki a gyanú szerint megölte egy ismerősét hétfőn egy miskolci áruház parkolójában: kalapáccsal támadt rá, majd elgázolta.

A Miskolci Törvényszék azt közölte, hogy a férfi ellen emberölés bűntette miatt indult eljárás.

A nyomozás adatai szerint a 36 éves gyanúsított a parkolóban hétfő délelőtt összeszólalkozott 76 éves ismerősével, majd egy kalapáccsal többször fejen ütötte őt. Ezt követően beszállt az autójába, és többször nekihajtott a bántalmazástól kábult másik férfinak, aki ennek következtében két jármű közé szorult.

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A bíróság azzal indokolta a gyanúsított 6 hónapos előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését: az ügyben beszerezett pszichiátriai szakvélemény alapján megalapozottan feltételezhető, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén újabb, személy elleni erőszakos cselekményt követne el. A bíróság végzése végleges.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Az elmúlt években az Európai Unió politikáját egyre inkább a gazdaságbiztonság és a stratégiai autonómia erősítésének célja határozza meg. Az EU-nak globálisan kell versenyeznie a zöld és digitális átmenethez szükséges, véges mennyiségű erőforrásokért, miközben az Egyesült Államok és Kína közötti globális dominanciaverseny is áthatóbbá vált. A Covid-19 világjárvány és az ukrajnai háború rávilágítottak az EU túlzott külső függőségeinek problémájára. A nehézségek viszont rávilágítanak, hogy az uniónak nagyhatalommá kell válnia, hogy csökkenjen kitettsége gazdasági riválisaival szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 20. 13:09
×
×
×
×