eur:
394.82
usd:
367.7
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Pixabay

Már a magyar fiatalokat is megcélozta az Iszlám Állam, letartóztatás lett a vége

Elrendelte egy, az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő tartalmakat készítő fiatalkorú férfi letartóztatását a bíróság az ügyészség indítványával egyezően, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hétfőn a Terrorelhárítási Központ közreműködésével fogta el a fiatalkorút, majd háborús uszítás és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A büntetőeljárásnak vannak olyan adatai, amelyek minősítettek, így azokról sem az ügyről beszámoló Központi Nyomozó Főügyészség, sem a bíróság nem adhat tájékoztatást, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy egyes sajtótermékekben megjelentekkel ellentétben

nincsenek olyan információk, amelyek pánikra adnának okot.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a szükséges gyermekvédelmi intézkedéseket megtette - közölték.

Felhívták a figyelmet arra, hogy egyes szélsőséges szervezetek propaganda, toborzási tevékenységüket az internetre is kiterjesztették.

Ezen anyagok a felnőtt felhasználók nagy részét elborzasztják, ugyanakkor a szélsőséges szervezetek tudatosan törekednek tevékenységüket olyan "romantikus színben" feltüntetni, hogy azzal sérülékenyebb fiatalokat maguk mellé állítsanak, így e témáról beszélni kell. Ha egy szülő vagy pedagógus ilyen jeleket tapasztal, indokolt szakember segítéségét kérni - jelezték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Emelkedéssel zárt Amerika

Emelkedéssel zárt Amerika

A vasárnapi francia választást követően nagy emelkedést figyelhettünk meg a piacnyitásban az európai tőzsdéken, a legnagyobb ralit a francia tőzsdénél láthattuk. Később kicsit romlott a hangulat, de az alapvetően így is pozitív miliőben alultejesítő volt a magyar tőzsde, elsősorban az OTP gyengélkedésének köszönhetően. A tengerentúlon kisebb mozgások voltak megfigyelhetőek a nyitáskor, a Tesla azonban nagyot emelkedik a holnapi értékesítési adatok előtt. Végül pluszban fejezték be a hét első kereskedési napját a tengerentúli tőzsdék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×