eur:
386.13
usd:
356.72
bux:
69106.12
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Nyitókép: Pixabay

Ítélet született a Deák téri kettős gyilkosság ügyében

25 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték azt a fiatalt, aki négy éve halálra késelt két embert.

Cs. Krisztián felnőtt élete első napján részegen és beszívva szórakozott a barátaival, amikor megszúrta egy másik társaság két tagját. Egy bluetooth-os hangszóró ellopása okozta a két galeri közötti összetűzést - írja az Index.

2020 májusában a vádirat szerint Krisztián társaival az Erzsébet téri gördeszkapályánál voltak, amikor közülük az egyik lánynak megtetszett egy bluetooth-os hangszóró, ami más emberekhez tartozott a téren. Miután a lány elvette a hangszórót, azt a másik csoport három fiú tagja próbálta tőlük visszavenni, mire Cs. Krisztián egyiküket, a 16 éves Lászlót mellkason szúrta.

Lászlót a másodrendű vádlott, J. Marcell hétszer még fejbe is rúgta. Az elsőrendű vádlott, Cs. Krisztián a második áldozatot kétszer oldalba, kétszer pedig mellkason szúrta. A helyszínre kiérkező rendőrök hiába próbálták újraéleszteni a megszúrt fiatalokat, mindketten meghaltak.

A másodrendű vádlottat 7 év 6 hónap fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra, míg a harmadrendű vádlottat 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélték.

Két hete az első-, másod- és harmadrendű vádlott is kifejezte sajnálatát a történtek miatt az utolsó szó jogán. Ugyanakkor a harmadrendű vádlott elmondta, hogy ő csak ikertestvérét, a másodrendű vádlott J. Marcellt védte 2020-ban, és tulajdonképpen csak „rosszkor volt rossz helyen”.

A címlapkép illusztráció

Címlapról ajánljuk
Az atomenergiában bízik Robert Fico – új erőművet építene
tudósítónktól

Az atomenergiában bízik Robert Fico – új erőművet építene

Egy új, száz százalékban állami tulajdonban lévő atomerőmű építését tervezi a szlovák kormány. Robert Fico miniszterelnök szerint Szlovákia nem halogathatja sokáig egy új erőmű építését, arra számít ugyanis, hogy az elkövetkező húsz évben nagyjából 80 százalékkal nőhet az ország villamosenergia-fogyasztása.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Érkezik a hét legfontosabb adata - Jó hangulatban várják a tőzsdék

Érkezik a hét legfontosabb adata - Jó hangulatban várják a tőzsdék

Pluszban zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amiben Jerome Powell tegnapi szavai is szerepet játszott, miután a Fed-elnök arról beszélt, hogy a jelenlegi kamatszint elégséges az infláció leszorításához. Eközben Ázsiában jellemzően esést láttunk a tőzsdéken, főleg a kínai piacok gyengesége miatt, miután tegnap az USA jelentős vámteheremelést jelentett be több ágazatra, például az elektromos autókra és a chipekre vonatkozóan. Végül, ami Európát illeti, itt a tőzsdék lekövetik a tegnapi amerikai emelkedést, mérsékelt pluszban vannak a vezető indexek. Több fontos gazdasági adat is érkezik ma, délután jön az amerikai kiskereskedelmi adat, ami elég fontos a piac számára, ugyanis a gazdaság erejéről, pontosabban a kereslet alakulásáról árulkodik, ami az inflációs kilátások egyik legfontosabb indikátora. A nap és egyben a hét legfontosabb adata azonban az inflációs adat lesz. Az év első negyedévében az infláció meghaladta a várakozásokat, és az áprilisi piaci hangulatromlást is a vártnál magasabb infláció idézte elő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×