eur:
394.9
usd:
367.72
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Hungarian coat of arms in the new 10000 forint banknote
Nyitókép: dobok/Getty Images

Otthon nyomtatta a 10 ezreseket – videó

A komáromi elkövetőt két év, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 20 ezer forint vagyonelkobzásra ítélték.

A vádirat szerint a férfi a komáromi lakóhelyén forgalomba hozatal céljából három darab 10 000 forintos címletű hamis bankjegyet állított elő. A vádlott a bankjegyek képmását az internetről letöltötte, azokat nyomtatóval kinyomtatta, majd a hamis bankjegyeket kivágta – olvasható Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közleményében.

A férfi két hamis bankjeggyel 2022. október 30-án, egy mosonmagyaróvári rendezvény büféjében vásárolt, a harmadikkal 2022. november 27-én, egy győri szórakozóhely büféjében akart fizetni, de az eladó észlelte a bankjegy hamis voltát. A férfit a biztonsági szolgálat munkatársa a helyszínen feltartóztatta.

A közlémény szerint az elkövető további két bankjegy hamisítására irányuló előkészületet is tett, ugyanis egy A4-es lapra két 10 000 forintos bankjegy elülső lapjának képmását kinyomtatta. Ezt a nyomozó hatóság a férfi autójában foglalta le.

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság pénzhamisítás bűntette miatt az elkövetőt két év, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetésre, 20 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte, valamint a lefoglalt nyomtatót és laptopot elkobozta. Az elsőfokú ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×