eur:
395.05
usd:
368.57
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Police car in action with blinking light and siren signal at night in the city. Blurred bokeh background, public lighting lamps.
Nyitókép: zozzzzo/Getty Images

Büntetőfékezett a távolsági busz előtt, majd elhajtott - sérültje is volt az esetnek

Az 54 éves férfi dühében büntetőfékezett a távolsági busz előtt, amin negyvenen utaztak, majd minden további nélkül távozott. Akár négy évet is kaphat.

A Győri Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy 54 éves férfi ellen, aki büntetőfékezett a távolsági busz előtt - írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A vádirati tényállás szerint az 54 éves terhelt 2023 júniusában, hajnalban Sopronban haladt járművével. A férfi veszélyesnek ítélete azt, ahogy a buszmegállóból elindult mellette a távolsági buszjárat, és ezt dudálással jelezte is a buszvezetőnek. Ezután a vádlott 40 km/h sebességgel haladt közvetlenül a busz előtt, mikor minden ok nélkül, hirtelen olyan intenzitással fékezett, hogy járműve kerekei nyomot hagytak az útburkolaton.

A buszvezető azért, hogy az ütközést elkerülje, szintén fékezni kényszerült, és ettől a leszállásra készülődő, álló utasok közül többen elestek, egy ülő utas pedig nekiesett az előtte lévő ülésnek. A buszon 40 utas utazott.

A buszsofőr megállt, fényszórója felvillantásával, vészvillogóval és hangjelzéssel jelezte a kialakult veszélyhelyzetet, de a vádlott elhajtott a helyszínről.

Az egyik utas könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása minősített esete miatt emelt vádat a férfi ellen. Vele szemben a halmazati szabályok alapján négy és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a járásbíróság határozott ideig tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

Címlapról ajánljuk
Szabados Gábor az Arénában: túl magasra tette magának a lécet a futballválogatott

Szabados Gábor az Arénában: túl magasra tette magának a lécet a futballválogatott

A csoportkör után kiesett az Európa-bajnokságról a magyar labdarúgó-válogatott, ennek ellenére meg tudta erősíteni az elmúlt években kivívott pozícióját – mondta Szabados Gábor. A sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a túl magas elvárásokról, a topklubokban szereplő játékosok hiányáról, Marco Rossi jövőjéről és Szoboszlai Dominik értékéről is.

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×