eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: MAV Zrt.

Bíróság előtt a rendőrt megütő és a kalauzt leköpő román férfi

A nemzetközi vonaton jegy nélkül utazott egy romániai férfi, aki a jegyvizsgáló után a rendőrökre is rátámadt.

A ügyészség ismertetése szerint a harmincas évei elején járó férfi 2023. november 12-én este a Magyarországon Hegyeshalom felől Budapest irányába közlekedő nemzetközi személyszállító vonaton menetjegy nélkül utazott.

A jegyvizsgáló kérte az utas menetjegyének bemutatását, ám mivel azzal a férfi nem rendelkezett, és a menetjegy helyben történő megváltására sem volt hajlandó, közölte vele, hogy a szerelvényről a következő állomáson, Mosonmagyaróváron le kell szállnia.

A jegyvizsgáló ezt követően a nemzetközi vonatkísérő közös szolgálatot ellátó rendőröktől segítséget kért.

Az egyik magyar rendőr a férfit igazoltatta és ő is közölte vele, hogy a vonatról érvényes jegy hiányában, a következő állomáson le kell szállnia.

A leszállást követően,

a férfi szembe fordulva a rendőrrel, annak válla felett, kétszer a mögötte álló jegyvizsgáló arca felé köpött, és román nyelven kiabálni kezdett.

Ezt látva a vonaton tartózkodó, szolgálatot teljesítő további 5 rendőr is leszállt a szerelvényről, majd megpróbálták elkísérni a vonattól.

A férfi azonban vissza akart szállni, ezért az egyik osztrák rendőrt meglökte és a szerelvény felé futott, felszólításra sem állt meg, majd a könyökével a közvetlenül mögötte haladó magyar rendőr irányába ütött, de nem találta el.

A nyomozó ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre és meghatározott időre utasítsa ki Magyarország területéről.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×