eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Unsplash.com

Döntés született az olasz maffiát támogató magyar ügyvédnő ügyében

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a budapesti ügyvédnőnek az átadási letartóztatását és átadását, aki ellen az olasz hatóság bocsátott ki európai elfogatóparancsot – közölte a bíróság.

A törvényszék a közleményében azt írta, hogy a magyar állampolgárságú, ügyvédként dolgozó ügyvédnő ellen a catanzarói bíróság bocsátotta ki az elfogatóparancsot bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása miatt.

A nő a társaival együttműködve – akik a 'Ndrangheta szövetség tagjai – Olaszországban és külföldön is tevékenykedő bűnszervezetet alkottak. Ügyvédi státuszát kihasználva, bűntársaival formálisan vezette a budapesti ügyvédi irodájára bejegyzett és ott működtetett magyarországi cégeket, azokat azonban valójában a bűnbanda vezetője működtette és teljes körűen ellenőrzése alatt tartotta, illegális vagyonátruházás, pénzmosás, bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosására használta – írta a törvényszék.

A közlemény szerint az ügyvédnő 2023. január 26-a óta ideiglenes átadási letartóztatásban volt, átadási letartóztatását és átadását a Fővárosi Törvényszék csütörtökön rendelte el, azonban

az átadás végrehajtását legfeljebb 2024. augusztus 10-ig elhalasztotta.

Az elhalasztás indokoltságát a bíróság háromhavonta – a nő ellen a Fővárosi Törvényszéken folyamatban lévő másik büntetőeljárás idejére – felülvizsgálja.

A törvényszék a végzésében megállapította, hogy „a terhelt vonatkozásában alkalmazni kell a specialitás elvét, amely szerint vele szemben az olasz igazságügyi hatóság az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményeken kívül nem indíthat és nem is folytathat egyéb büntetőeljárást”.

A végzést az ügyészség képviselője tudomásul vette, míg a nő és védője fellebbezést jelentett be az ellen, így az eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik – közölte a bíróság.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×