eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Terrorelhárító Központ (TEK) bevetési egységének tagjai fedezék mögött bújnak Budapest X. kerületében, az Újhegyi úton, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Oktatási Központja előtt, ahol egy feltételezett túszejtési gyakorlat szimulációját tartják. A gyakorlaton egy iskolai lövöldözést követő túszmentést szimuláltak kommandósok, rendőrök, mentők és tűzoltók.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Újabb részletek az angyalföldi gyilkos elfogásáról – speciális egységet kellett bevetni

Öt nap után bukkantak a rendőrök a barátnőjét a gyanú szerint meggyilkoló férfira, és biztosra mentek.

A budapesti rendőrök bevetési osztályának speciális kiképzéssel bíró nyomozói fogták el kedden, nem sokkal 13 óra előtt, a III. kerületben, a Római-parton azt a 36 éves férfit, aki a múlt csütörtökön végzett 27 esztendős barátnőjével, M. Petrával – értesült a Blikk.

Abból, hogy a BRFK legjobban felszerelt, fegyveres bűnözők ellen is bevethető rendőreit kérték fel az elfogásra a bűnügyi felderítést végző nyomozók, az következik, hogy nem bíztak semmit a véletlenre, nem adtak esélyt T. Róbert Dánielnek a további menekülésre. A férfinek öt napig nyoma veszett, telefonját kikapcsolta, bankkártyáját nem használta, a nyomozók előtt is ismert családi-baráti kapcsolatainál nem jelentkezett. Végig a fővárosban bujkált.

"A rendőrségre befutó bejelentések szerint látni vélték Angyalföldön a Szent Mihály Plébánia körüli utcákban már a gyilkosság másnapján is – mondta a lapnak Szikszai István, a rendőrség egyik célkörözési, vagyis fejvadász csoportjának korábbi tagja. – Ez teljesen életszerű volt, ám nem azért, mert a helyszín csak három buszmegállónyira található az áldozat lakásától, hanem mert ennek a templomnak az urnatemetőjében van a gyanúsított nagyapjának a síremléke. A közösségi oldalain látható bejegyzések szerint nagyon szoros volt a gyanúsított kapcsolata a három éve meghalt nagyszülővel, nem kizárt, készülve a menekülésre vagy az elfogására, még utoljára ellátogatott az urnához."

T. Róbert Dánielt a Margitszigeten is látni vélték, de a szakértő szerint éjszaka nem mozoghatott a városban, mert minden rendőr őt kereste.

Orosz István, a rendőrség egyik szervezett bűnözés elleni osztályának nyugalmazott vezetője szerint szállodába nem mehetett, hiszen az ő arca volt az egyik legismertebb az elmúlt időszakban, ezért vélhetően egy kölcsönlakásban vagy a szabad ég alatt alhatott.

A lap szerint a férfi az Angyalföld-Margitsziget-Római part tengely körül mozgott, és mivel a futás volt a hobbija, nem tűnhetett ki a környezetből egy egyszerű edzőszettben. Minden bizonnyal figyelte valamilyen elektronikai eszközről a róla szóló híreket, hiszen kedd reggelre kiürítette az Instagram-profilját, amelyen közös képeken szerepelt az áldozatával, s amire közel 1000, őt gyalázó, a családtagjait is sértegető, fenyegető üzenet érkezett. Vagyis könnyen elképzelhető, az buktatta le, hogy használta a Facebookját vagy az Instagramját.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×