eur:
393.07
usd:
363.24
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Forrás: Facebook/Mindenki Szegedért Mozgalom

Így kezdett autós üldözésbe Orbán Viktor konvoját látva Szabó Bálint - videó

Egy portál megszerezte a veszélyes üldözés felvételét. Szabó Bálint az eset után nem sokkal őrizetbe került.

A Blikk.hu megszerezte azt a felvételt, amelyen látszik, a szegedi önkormányzati képviselő Szabó Bálint miképp vág autójával Orbán Viktor miniszterelnök konvojába a Nagykőrösi úton.

A cikk felidézi, a jelenleg 5 hónapja letartóztatásban lévő politikus a védett konvojt hátulról záró rendőri Skoda jelzésének nem engedelmeskedett, a sávokon keresztül cikázott hosszú kilométereken át egy Mercedes kisbusz mögött, nem ritkán 110 km/h-s tempóval.

A videón szereplő eset tavaly szeptember 21-én történt. Egy alkalommal Szabó Bálint a védett személyt szállító Mercedes mellé hajtott nagy sebességgel, és az autója ablakán kihajolva hangosan sípolt és integetett. Végül a Könyves Kálmán körúthoz érve egy közlekedési lámpánál lemaradt a konvojtól.

A felvétel bizonyítékként szerepel a hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetés bűntettével megvádolt férfi elleni vádiratban. Az ügyészség szerint csak ezen felvétel alapján a KRESZ 7 pontját sértette meg a vádlott.

Szabót november végén vették őrizetbe.

A VIDEÓ ITT TEKINTHETŐ MEG

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×