eur:
394.11
usd:
366.66
bux:
71759.72
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Gábor János/Petőfi Népe

"Döbbenet és együttérzés" - itt a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye közleménye

Bűncselekmény gyanúja miatt azonnali hatállyal felfüggesztett egy papot a kalocsai érsek. Az ügyről értesítették a Vatikánt is.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Gyermek- és Ifjúságvédelmi Szolgálatának bejelentő oldalán keresztül bejelentés érkezett a Főegyházmegye egy papjával szemben - áll az érsekség közleményében.

A Magyar Kurírban megejelent dokumentumba azt írják: Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek az egyházi törvények szerint haladéktalanul előzetes vizsgálatot rendelt el az eset pontos és alapos kivizsgálása érdekében, és a szóban forgó lelkipásztort az egyházi törvények értelmében azonnali hatállyal felfüggesztette.

Az érintett felek részletes meghallgatása után az Érseki Hivatal megkereste az illetékes állami hatóságot

kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt,

Az érintettek támogatására a Kecskeméten működő Reménység Háza Lelkigondozói és Mentálhigiénés Tanácsadó Szolgálat felkészült munkatársakkal rendelkezésre áll.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye szeretné kifejezni megdöbbenését az események miatt, valamint biztosítja együttérzéséről az érintetteket, és imádkozik az okozott sebek mielőbbi gyógyulásáért.

Címlapról ajánljuk
Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Így zökkentené ki a KSH a holtpontról a magyar kkv-kat

Így zökkentené ki a KSH a holtpontról a magyar kkv-kat

A magyar kkv-szektor digitalizációs fejlődése a Covid óta stagnál, legalábbis erre enged következtetni az uniós DESI index értéke és az uniós rangsorban elfoglalt helyezés változatlansága. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyik legnagyobb magyar adatvagyon-kezelőként és a Data-EDIH (European Digital Innovation Hubs) projekt tagjaként a KKV-tervező aloldalával igyekszik támogatni a kis- és középvállalkozásokat az üzleti döntéseik meghozatalában, a részükről felmerülő kérdések megválaszolását, az egyedi igények kiszolgálását pedig külön szervezeti egység támogatja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×