eur:
386.77
usd:
355.86
bux:
68854.65
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Újabb trükköt vetnek be az ársapkás benzinre pályázók

Az államtagadók a hatósági áras tankoláskor egy saját maguk által rajzolt, nyomtatott iratot lobogtatnak.

Ismét hallattak magukról az állam létét tagadó összeesküvéselmélet-hívő csoport tagjai, akik korábban azzal kerültek a hírekbe, hogy egy közlekedési igazoltatás során megtagadták az együttműködést a rendőrjárőrrel, hivatalos magyar iratok helyett egy géppel írt, úgymond saját maguk által elismert iratnak mondott papírfecnit lobogtattak. Az úgynevezett UCC-csoportok tagjai szerint az alkotmány illegitim, a magyar állam egy, az Egyesült Államokban bejegyzett izraeli cég, az ember pedig nem azonos a személlyel, és se nem közjószág, se nem humán erőforrás.

A Magyar Nemzet cikke szerint az állam létét és legitimitását tagadó személyek a hatósági áras tankoláskor egy saját maguk által rajzolt, nyomtatott iratot lobogtatnak. Van eset, amikor a benzinkút személyzete rendőri intézkedést kér.

A benzinkutasok ilyen kor azzal érvelnek, hogy "ha nem létezik a magyar állam, akkor a hatósági ár sem".

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×