eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Lángol a dzsungel a Rondonia brazil szövetségi államban lévő Porto Velho közelében 2019. augusztus 24-én. Az Amazonas vidékén napok óta erdőtüzek pusztítanak. A Föld tüdejének is nevezett amazonasi esőerdő a legnagyobb a világon. Létfontosságú a szén-dioxid elnyelésében, ezáltal lassítja a globális felmelegedést. Hozzávetőleg egymillió őslakos és hárommillió növény- és állatfaj él a vidéken. A brazil kormány bejelentette, hogy 44 ezer katonát és katonai repülőgépeket vet be a tomboló erdőtüzek megfékezése érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Joedson Alves

Gyógyítási céllal gyújtogatott a fővárosban egy férfi

Befejezték az eljárást az ellen a férfi ellen, aki egy helyi plébánia növényeit gyújtogatta.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy XVI. kerületi templom kertjébe ültetett tujákat 2022. augusztusában két alkalommal is felgyújtották. A tűz a növényekről mindkét esetben átterjedt a kerítésre – írja a police.hu.

A rendőrség rongálás miatt indított eljárást, és azonosították a feltételezett elkövetőt, a 73 éves M. Sándort. A férfi a kihallgatáson elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyújtogatást azzal indokolta, hogy szerinte a tuják betegek voltak, így elhatározta, hogy sétálás közben leégeti a növények ezen részeit.

A kerületi nyomozók elvégezték a szükséges eljárást, és a napokban átadták az ügy iratait az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×