eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Illegális szoftverekkel dolgoztak több autószervizben

A feltárt jogsértések a becslés alapján több mint 47 millió forint kárt okoztak.

Több zalai és Vas megyei autószervizben is illegális szoftvereket és hamis diagnosztikai eszközöket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

A NAV közlése szerint a Zala és Vas megyei szerelőműhelyek vizsgálata próbavásárlással indult, majd a pénzügyőrök és a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) munkatársai a számítógépeket is megvizsgálták. A NAV munkatársai nyolc számítógépen több mint hetven illegális szoftvert, továbbá hamis diagnosztikai eszközöket találtak, amelyeket le is foglaltak.

A pénzügyőrök iparjogvédelmi jogok megsértésének alapos gyanúja miatt tettek feljelentést. A feltárt jogsértések a becslés alapján több mint 47 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosnak.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×