eur:
395.63
usd:
362.06
bux:
72449.77
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Hands of the prisoner on rusty bar of window and old grungy prison cell wall, concept of justice and horror
Nyitókép: holwichaikawee/Getty Images

Egy ütéssel végzett a lakótársával

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség ismételten indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását az elkövetőnek.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított a sértett által lakott szobában 2021. január 1-jén hajnali 4 és 5 óra 20 perc közötti időben ököllel, egy alkalommal megütötte a sértettet, aki az ütés következtében hanyatt esett és beütötte a fejét a padlóba.

A fentiek eredményeként a sértett harántirányú koponyacsonttörést szenvedett a fejének bal oldalán, amely agyi vérömlennyel és másodlagos agysérülésekkel is járt. Az elszenvedett sérülések következtében a sértett életveszélyes állapotba került, több műtétet hajtottak rajta végre, majd február 5-én – a bántalmazással okozati összefüggésben – elhalálozott.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói halált okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként az elkövetőt. Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája január 8-án elrendelte a férfi letartóztatását.

A főügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítását tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a tanúkat megfenyegetné, jogellenesen befolyásolná.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adott és annak megfelelően a férfi letartóztatását 2022. január 8. napjáig meghosszabbította.

Címlapról ajánljuk
Galgóczi Ágnes: lépni kell, országosan járványszerűen terjed a szamárköhögés

Galgóczi Ágnes: lépni kell, országosan járványszerűen terjed a szamárköhögés

Hétvégén érkezik egy újabb nagyobb szállítmány a szamárköhögés elleni védőoltásból, a patikák a jövő hét elejétől már újra tudják rendelni a vakcinát. A fertőzés leginkább az oltatlan vagy részben oltott kisbabákra veszélyes, ezért Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi főosztályának osztályvezetője a harmadik trimeszterben lévő várandósoknak javasolja leginkább a védőoltást, valamint azoknak, akik részt vesznek a kisbabák gondozásban.

Elindult a férfi nyílt vízi úszók versenye

Megkezdődött a férfi nyílt vízi úszók versenye. A táv tíz kilométer, ott van a mezőnyben Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
Moszkva képtelen kezelni a kurszki helyzetet, egyre mélyebbre törnek Oroszországban az ukrán csapatok – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Moszkva képtelen kezelni a kurszki helyzetet, egyre mélyebbre törnek Oroszországban az ukrán csapatok – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az ukrán támadók egyszerűen kikerülik a Kurszk megyében felhúzott orosz védvonalakat és megerősített településeket, ezért tudtak pár nap alatt a határtól több mint 30 kilométerre kontrollzónát kialakítani – írja friss elemzésében az orosz Rybar biztonságpolitikai thinktank. Úgy néz ki, egyáltalán nem igaz, hogy sikerült megállítani az ukrán előretörést Kurszk megyében: Szudzsát elfoglalták az ukrán katonák és három irányba is megindultak Oroszország belterületei felé. Zelenszkij rohamlövészei már több mint 30 kilométerre vannak a határtól. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×