eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Nyitókép: Police.hu

Nagyüzemi bérlethamisítókat fogtak el

A budapesti nyomozók őrizetbe vettek két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy nagyüzemben hamisították a BKK bérleteket, több tízmillió forintos kárt okozva.

A Budapesti Közlekedési Központ 2021 márciusában ismeretlen tettes ellen tett feljelentése alapján indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután hamis tömegközlekedési bérletek bukkantak fel a fővárosban.

A rendkívül jó minőségű hamisítványokat eredeti hőpapírra nyomtatták.

A BRFK nyomozói a BKK-val együttműködve azonosították a két feltételezett elkövetőt, akiket augusztus 23-án Budapesten, illetve Pomázon fogtak el a rendőrök. A nyomozók több száz hamis bérletet, a bűncselekményhez használt eszközöket, anyagokat, valamint több mint egymillió forintot foglaltak le.

Az eljárás megállapításai szerint az elkövetők több ezer olcsóbb jegy-, illetve bérletszelvényt vásároltak, amikről vegyi eljárással eltávolították az eredeti festéket, majd megrendelőik adataival nyomtatták újra a drágább bérleteket.

Az eladók garanciát is vállaltak: ha a vevők lebuknak, visszakapják pénzüket és kifizetik helyettük a bírságot.

A 47 éves K. Zsoltot és a 44 éves K. Krisztiánt a BRFK Vagyonvédelmi Osztályának nyomozói nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A két férfit őrizetbe vették, letartóztatásukat a bíróság augusztus 25-én elrendelte. A Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja az eljárást, melynek során a gyanúsítottak köre tovább bővülhet.

Címlapról ajánljuk

Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: "arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak"

Nem sikerült az olimpiai döntőbe jutás a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a párizsi olimpián. A Horvátország elleni összecsapást követően a vesztes csata magyar főszereplői azért értékelték a történteket, elmondták, miért nem sikerült győzni. Varga Zsolt szövetségi kapitánynak fáj, hogy elúszott egy ekkora lehetőség, pedig "működött a stratégia".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Jó hangulatban kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken pénteken, a délelőtt folyamán pluszban tartózkodtak az irányadó indexek, miután a csütörtöki munkaerőpiaci adatok némileg megnyugtatták az amerikai gazdaság állapota miatt aggódó befektetőket. Az amerikai részvénypiacok csökkenéssel nyitottak, majd pluszba fordultak, de nagy mozgások nincsenek, fontos makroadatok híján nem érkezett iránymutatás. Itthon a Mol és az OTP részvényein volt ma a befektetők szeme, a két vállalat ugyanis hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×