eur:
395.06
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Gyerekek és szüleik indulnak a Levelek Télapónak elnevezésű önkéntes kezdeményezés szervezésében megtartott karácsonyi ünnepségre Budapesten, a VIII. kerületi Hős utcában 2017. december 22-én. A Levelek Télapónak kezdeményezés évek óta adománygyűjtést rendez karácsony előtt, hogy szociálisan rászoruló gyerekeknek vásároljanak ajándékokat. Idén a budapesti Hős utcában élő gyerekek írhattak a Télapónak, és egyenként ötezer forint értékben kérhettek karácsonyi ajándékot. A Hős utca lakói betlehemes játékkal készültek az adományozóknak, amelyet karácsonyi ünnepségen adtak elő.
Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Letartóztatásban a Hős utcai bántalmazás gyanúsítottja

Az áldozatot, egy nőt július 30-án találták holtan a lakásában.

A Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap egy hónapra, szeptember 1-ig rendelte el a halált okozó testi sértéssel gyanúsított férfi letartóztatását. A végzés nem véglege - közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

A megalapozott gyanú szerint a férfi július 30-án elment a volt élettársa X. kerületi lakásába és bántalmazta őt. A nő a helyszínen meghalt.

A gyanúsított bejelentett munkahellyel és legális jövedelemmel nem rendelkezik, tartózkodási helyére vonatkozóan ellentmondásosan nyilatkozott, személyi kapcsolatai is tisztázatlanok, biztos egzisztenciával nem rendelkezik. A bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy ha szabadlábon marad, akkor megszökne vagy elrejtőzne.

A bíróság szerint alappal lehet tartani attól is, hogy a gyanúsított kényszerintézkedés hiányában a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené vagy a bizonyítást egyéb módon veszélyeztetné.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×