eur:
394.11
usd:
354.42
bux:
72750.5
2024. szeptember 16. hétfő Edit
Nyitókép: Pixabay.com

Ítéletet hoztak a Kossuth téri tüntetés után gyújtogató férfi ellen

Az ügyészség pénzbüntetést és közérdekű munka kiszabását indítványozta egy férfira, aki egy Kossuth téri tüntetés után gyújtogatni kezdett.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 27 éves férfi 2018 decemberében a Parlament előtt gyűlésen vett részt, majd több társával együtt kukákat és közlekedési táblát gyújtott fel.

A férfi a munka törvénykönyvének módosítása miatt a Kossuth Lajos téren tartott tüntetésen vett részt; a rendőri egységek másnap, a hajnali órákban a gyűlés helyszínén maradókat - köztük a vádlottat is - a környező utcák felé terelték.

A vádlott és legalább két, ismeretlenül maradt társa a Kossuth tér közelében lévő egyik utcában meggyújtott két szeméttárolót és egy közlekedési táblát, majd legyezni kezdték a tüzet, hogy nagyobb lángra kapjon. Ezután újabb tárgyakat gyűjtöttek össze, és szintén a lángra lobbant halomra helyezték.

Az ügyészség garázdaság minősített esete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, a távollévő vádlotra pénzbüntetés és közérdekű munka kiszabását indítványozva - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Fecsketragédia: a magyarországi madarak tízezrei is elpusztulhatnak a hidegben

Fecsketragédia: a magyarországi madarak tízezrei is elpusztulhatnak a hidegben

A hideg, csapadékos idő beköszöntétől számított második nap második felében vagy a harmadik napon már képtelenek repülni a fecskék, mert a táplálékukat jelentő repülő rovarok eltűnnek – mondta az InfoRádióban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője. Orbán Zoltán azt tanácsolja, hogy legömbölyített végű csipesz segítségével leforrázott lisztkukaccal vagy nedves macskatáppal etessük meg a bajbajutott madarakat.

Magyarország aktiválta a válságelhárítási mechanizmust

Magyarország az Európai Unió (EU) Tanácsa soros elnökeként hétfőn aktiválta az uniós integrált válságelhárítási mechanizmust - jelentette be hétfőn Facebook oldalán az európai uniós ügyekért felelős miniszter. Bóka János tájékoztatása szerint ez lehetővé teszi, hogy a rendkívüli időjárási és árvízhelyzettel különösen súlyosan érintett közép-európai tagállamok koordinálják a védekezési feladatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×