eur:
394.42
usd:
365.25
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Cigarettacsempész bűnbandát számolt fel a magyar hatóság

Mintegy 25 millió forint értékű csempészett cigarettát, technikai eszközöket és járműveket foglalt le egy rajtaütésben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A NAV éjszaka csapott le a csempészekre, amint éppen 17 ezer doboz adózatlan dohányárut szállítottak. A szállítás módja a pénzügyi nyomozókat is meglepte, a bűnözők egy terepjárót málháztak fel a cigarettával, az autó tetején és oldalán helyezték el a gondosan összecsomagolt csempészárut.

A csempészeknél tartott házkutatáson újabb nagy mennyiségű adózatlan cigaretta, hőkamera, valamint kézi adó-vevő készülék is előkerült - közölte a hatóság szóvivője.

Az illegális dohányárut, a szállításhoz használt járművet és az eszközöket lefoglalták, a NAV jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indított nyomozást. Az ügyben három férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×