eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Öt évet kapott az ózdi rabszolgatartó

2008-tól tíz éven át verte, rúgta, sanyargatta a nála lakó férfit egy családfő, az áldozat alig tudott élve elmenekülni.

Öt év börtönre ítélte az ózdi bíróság azt a 44 éves helyi férfit, aki kvázi rabszolgaként dolgoztatott egy másik illetőt - tíz éven át. A 24.hu cikke szerint a férfi ingyen dolgoztatta, sanyargatta társág, míg az a testi fenyítések hatására fogyatékossá nem vált.

A történet 2008-ban kezdődött, amikor a most megbüntetett férfi annak fejében, hogy áldozata elvégzi a ház körüli munkát, gondozza az állatokat, fát vág, szállást és napi három étkezést ad plusz 3 ezer forintot.

2010-től már csak dohányt és bort adott, miközben elvette áldozata segélyét és a közmunkáért járó pénzét is, míg arra nem kényszerítette, hogy hagyja ott a munkahelyét.

2012-től már verte is áldozatát, és az étellel is gondok voltak. 2014-ben a vádlott és családja költözött, vitte az áldozatot is, aki a nyári konyhában lakhatott, de folyton verték; olyankor is, amikor az áldozat szökni próbált. Védekezés közben további sérüléseket szenvedett.

Tavaly februárban ért véget a történet, akkor a vádlott bakanccsal rúgta fejbe az áldozatot, mert az kevés fát vitt haza az erdőből. Másnap a gyökerestül kitört fogú férfi hajnalban megszökött.

Az ügyben enyhítő körülmény, hogy a vádlott nem volt büntetve, súlyósító, hogy e bűncselekménytípus egyre gyakoribb.

Miskolcon folytatódik az ügy.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×