eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Ezért nem szabad elaludni 130 ezer forinttal a zsebben

Egy kocsmában rabolták ki azt a férfit, aki emberrablás árán próbálta visszaszerezni a pénzét, meg még 50 ezer forinttal többet.

A kecskeméti járási ügyészség emberrablás bűntette miatt vádat emelt három bajai férfival szemben, akik tavalyelőtt október 15-én este egy dusnoki bárban bántalmazták, majd akarata ellenére autóba tuszkolták áldozatukat, akit csak egy hamis kölcsönszerződés aláírását követően engedtek szabadon - közölte az Infostarttal Nánási László kecskeméti főügyész.

A 28 éves bajai férfi - az ügy I. rendű vádlottja - ittassága miatt egy helyi bárban elaludt. Ezt kihasználva a vele lévő ismerőse ellopta a kabátzsebéből 130 ezer forintját.

Másnap a meglopott férfi barátaival (II. és III. rendű vádlottak) Dusnokon felkereste megkárosítóját, ahol egy vendéglátóhelyen találkoztak is: a vádlott itt kihúzta az utcára az előző napi tolvajt, társaival őt lefogva és verve a pénzt követelték rajta. A földre került férfi ruhájából ezt követően elvették a pénzét, az óráját és a mobilját is. A bántalmazott erre elmondta, nagyszüleinél rejtette el a 130 ezer forintot.

A vádlottak a sértettet ezután kocsiba rakták, szabadon engedésének a pénz visszaadása volt a feltétele.

A nagyszülőknél nem találtak pénzt, ezért a bántalmazott édesanyjához indultak, hogy ő rendezze a "számlát". A III. rendű vádlott ekkor azonban javasolta, hogy menjenek az I. rendű vádlott lakására, és ott egy visszadátumozott kölcsönszerződésben rögzítsék: 180 ezer forintot fizet a bántalmazott, hetente 20 ezer forintos részletekben. A szerződést mind alá is írták. Ezt követően elengedték a bántalmazottat, ezt követően került a nyomozók elé az ügy.

Az ügyészség a vádlottakat mint társtetteseket emberrablás bűntettével vádolja és velük szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a közügyektől eltiltásukat indítványozza. A büntetett előéletű I. rendű vádlott az emberrablást a vele szemben korábban kiszabott börtönbüntetés felfüggesztésének próbaideje alatt követte el, ezért az ügyészség ezen büntetés utólagos végrehajtását is indítványozza. A szabadlábon lévő férfiak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×