eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Ma hirdetnek elsőfokú ítéletet Portik és Rohác ügyében

Ma hirdet elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszék a Jozef Rohác, Portik Tamás és két társa ellen a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság miatt indult összevont büntetőperben.

A vád szerint a szlovák állampolgárságú Jozef Rohác elsőrendű vádlott követte el 1996-ban a Cinóber- és 1998-ban a Fenyő-gyilkosságot, valamint ugyancsak 1998-ban a négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantást.

A vád tartalmazza azt is, hogy a Cinóber-gyilkosság felbujtója volt az 1990-es évek olajügyeiből ismert Energol Rt. akkori két vezetője Portik Tamás harmadrendű és Ferencsik Attila negyedrendű vádlott, az Aranykéz utcai robbantásra pedig Portik Tamás adott megbízást. A perben bűnsegédlettel vádolnak egy szlovák férfit, aki az ügyészség szerint a Fenyő-gyilkosság helyszínére vitte Jozef Rohácot.

Az összesen hat halálos áldozatot követelő bűncselekmény-sorozat miatt az ügyész életfogytiglant kért Portik Tamásra és Jozef Rohácra, ugyanakkor a vádlottak az eljárás során ártatlanságukat hangoztatták, védőik pedig kivétel nélkül felmentést kértek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×