eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Megkezdődött az érdi kettős gyilkosság tárgyalása

Megkezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken kedden annak a férfinek a büntetőpere, aki a vád szerint 2014-ben Érden megölte élettársát és egy ismerősét, majd az áldozatokra gyújtotta a házat - közölte a törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Gyimesi Kinga elmondta, hogy az első tárgyalási napon igazságügyi orvosszakértőket és a vádlottat hallgatták meg, a kettős gyilkossággal vádolt férfi tagadta bűnösségét.

A vádirat szerint a férfi nem dolgozott, élettársával együtt Budapesten, ismerősöknél élt. A nő prostituált volt, az így szerzett pénzt közösen költötték el. Mindketten napi rendszerességgel fogyasztották a "Zene" fantázianevű új pszichoaktív anyagot.

A sértett férfi szerény nyugdíjból élt az érdi Szilfa utcában. Az idős embert a vádlott és az élettársa is ismerte, sőt a nő egy ideig vele is lakott. Miután a nő visszaköltözött a vádlotthoz, rendre újra megkereste az idős embert, hogy pénzt szerezzen tőle. Így történt ez 2014 májusában is, amikor a nő újra bekopogott hozzá, és később, este a vádlott is utánament. A két férfi éjszakába nyúlóan veszekedett, ezután a fiatalabb egy fejszével előbb az idős férfit, majd az élettársát ütötte brutális kegyetlenséggel. Mindkét sértett eszméletét vesztette.

A vádlott - tette leplezésére - több ponton felgyújtotta a házat, majd ablakon keresztül elmenekült. A férfi szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét, míg a nő a sérüléseibe halt bele.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két napon belül elfogta és őrizetbe vette a gyanúsítottat. A megyei főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat ellene, és életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A büntetőper a jövő héten, tanúk meghallgatásával folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×