eur:
401.66
usd:
370.04
bux:
74976.35
2024. október 17. csütörtök Hedvig

Prostituáltak futtatásával foglalkozó férfit és nőt vettek őrizetbe Nógrád megyében

Prostituáltak futtatásával foglalkozó férfit és nőt vettek őrizetbe Nógrád megyében, a tari gyanúsítottak Bécsben működtettek bordélyházat - közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Dankóné Nagy Éva elmondta: a 47 éves férfi és 26 éves társa 2010-től két stúdiót működtetett Bécsben bordélyházként, ahol többek között Magyarországon újsághirdetés útján toborzott nőket foglalkoztattak prostituáltként.

Az áldozatok által megkeresett pénz felét elvették, abból gépjárműveket, ékszereket vásároltak, családi házaikat újították fel - mondta a szóvivő.

Közlése szerint a Nógrád megyei nyomozók az Osztrák Szövetségi Bűnügyi Rendőrség és a Bécsi Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve fogták el a párt. A külföldi ingatlanokat lefoglalták, az ott tartózkodókat ellenőrzés alá vonták.

A gyanúsítottak magyarországi és ausztriai ingatlanjaiban tartott házkutatásokon személygépkocsikat, nagyobb összegű készpénzt, valamint ékszereket foglaltak le, és több vagyontárgy zár alá vételét kezdeményezték.

A tari férfit és nőt őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatásukat - mondta Dankóné Nagy Éva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
Hernádi Zsolt: Európa veszített, magunknak generáljuk a problémát

Hernádi Zsolt: Európa veszített, magunknak generáljuk a problémát

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója adott elő a Portfolio által rendezett Budapest Economic Forum 2024 konferencián. A vezető az európai versenyképesség kilátásaival foglalkozott, hangsúlyozta, hogy bár a nemzeti szuverenitást a politikai kérdésekben meg kell hagyni az országoknak, de gazdasági szinten kooperációra van szükség. Ismét a józan észnek kell diktálnia szakpolitikai szinten és be kell szüntetni a kampányszerű gondolkodást, észre kell venni, hogy a problémát saját magunknak generáljuk. Az európai energiaipart nemcsak hogy megmenteni, de fenntarthatóbbá és versenyképessé is kell tenni, a privát szektor önmagában nem tudja finanszírozni az átállás teljes költségét, az ambíciózus célok megvalósításához 5% ponttal kell nőnie a GDP arányos beruházási rátának - hangsúlyozza a vezető.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×