eur:
404.41
usd:
373.87
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Kezdődik a Balla Irma-gyilkosság tárgyalása a Debreceni Ítélőtáblán

Ma kezdődik a Balla Irma-gyilkosság megismételt eljárásának másodfokú tárgyalása a Debreceni Ítélőtáblán.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség a fiát, Schönstein Sándort vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt tizenkét év fegyházra ítélte. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el.

A Debreceni Törvényszéken lefolytatott megismételt első fokú eljárásban Bakó József bíró bizonyítottság hiányában felmentette az édesanyja, Balla Irma meggyilkolásával vádolt Schönstein Sándort.

Schönstein Sándor fellebbezést jelentett be annak érdekében, hogy a bíróság bűncselekmény hiányában mondja ki a felmentő ítéletet. Megítélése szerint miként a többi szóba jöhető embert kizárták, úgy őt is ki kellett volna zárni az elkövetői körből.

Az ügyész a tényállás téves megállapítása miatt fellebbezett az ítélet ellen, kérve a bűnösség megállapítását és Schönstein Sándor elítélését.

Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×