eur:
396.28
usd:
367.52
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Több fegyver volt az utasoknál, mint a géprablóknál

Az utasok hiúsítottak meg egy gépeltérítést Szomáliában, annak köszönhetően, hogy a géprablóknál is jobban fel voltak fegyverkezve.

Ahmed Yare, a Diallo Airlines légitársaság marketing-igazgatója a SAPA dél-afrikai hírügynökségnek elmondta, hogy a Bosasso és Mogadishu között közlekedő gépen két férfi előrántotta a fegyverét, és hatalmába akarta keríteni a gépet. A géprablókkal azonban szembeszegült a járat harminc utasa, akiknek - mint kiderült - alighanem tekintélyesebb fegyverarzenáljuk volt, mint a légi kalózoknak.

A gép visszatért Bosasso városában, ahol az utasok által ártalmatlanná tett géprablók megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrség végül elfogta őket. A csetepatéban egy géprabló megsebesült, az utasok közül senkinek sem esett baja, és a repülőgép sem sérült meg.

A géprablás hű képet fest a Szomáliában uralkodó káoszról. A kelet-afrikai országnak Mohammed Sziad Barre diktátor hatalmának megdöntése, 1991 óta nincs hatékony központi kormánya. Az azóta tartó polgárháborúnak több tízezer halálos áldozata van, és több millió ember menekült el otthonából.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×