eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Tűzoltó autók. Forrás: Facebook /  Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Nyitókép: Facebook / Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Meghalt egy ember egy kigyulladt házban Békésben

Egy ember meghalt, ketten megsérültek egy kigyulladt házban a Békés vármegyei Kondoroson - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint szombat éjszaka vonultak ki a tűzoltók a Rákóczi Ferenc utcába, ahol egy 100 négyzetméteres családi ház, valamint a hozzáépített 50 négyzetméteres melléképület égett. Az ott lakó három embernek sikerült kimenekülnie az épületből, ám egyikük visszament és megpróbálta oltani a lángokat.

A szóvivő közlése szerint az idős férfit a tűzoltók hozták ki az égő épületből, az életét már nem lehetett megmenteni.

Hozzátette, a katasztrófavédelem munkatársai másfél óra alatt fékezték meg az eddig tisztázatlan okból keletkezett lángokat, amelyben az épület lakhatatlanná vált és másik két lakója kórházba került. Az eset kapcsán tűzvizsgálati eljárás indult - tájékoztatott a szóvivő.

Mukics Dániel felhívta a figyelmet arra, hogy épülettűz esetén a legfontosabb teendő, elhagyni az épületet és segíteni másoknak is kijönni, majd hívni a 112-es segélyhívószámot.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Gazdasági semlegesség helyett a gazdasági senkiföldjére kerülhet Magyarország Trump visszatérésével

Gazdasági semlegesség helyett a gazdasági senkiföldjére kerülhet Magyarország Trump visszatérésével

A 2024-es amerikai elnökválasztás sorsdöntő pillanatnak ígérkezik az Európai Unió és a közép- és kelet-európai (KKE) régió számára. Donald Trump esetleges visszatérése a Fehér Házba aggodalmakat és vitákat váltott ki az Európára gyakorolt gazdasági következményekről. Több elemzés is azt mutatja, hogy egyértelműen káros lenne a republikánus jelölt megválasztása, és az egyik legnagyobb vesztes Magyarország lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×