eur:
396.51
usd:
371.06
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Tűzoltó autók. Forrás: Facebook /  Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Nyitókép: Facebook / Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Meghalt egy ember egy kigyulladt házban Békésben

Egy ember meghalt, ketten megsérültek egy kigyulladt házban a Békés vármegyei Kondoroson - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint szombat éjszaka vonultak ki a tűzoltók a Rákóczi Ferenc utcába, ahol egy 100 négyzetméteres családi ház, valamint a hozzáépített 50 négyzetméteres melléképület égett. Az ott lakó három embernek sikerült kimenekülnie az épületből, ám egyikük visszament és megpróbálta oltani a lángokat.

A szóvivő közlése szerint az idős férfit a tűzoltók hozták ki az égő épületből, az életét már nem lehetett megmenteni.

Hozzátette, a katasztrófavédelem munkatársai másfél óra alatt fékezték meg az eddig tisztázatlan okból keletkezett lángokat, amelyben az épület lakhatatlanná vált és másik két lakója kórházba került. Az eset kapcsán tűzvizsgálati eljárás indult - tájékoztatott a szóvivő.

Mukics Dániel felhívta a figyelmet arra, hogy épülettűz esetén a legfontosabb teendő, elhagyni az épületet és segíteni másoknak is kijönni, majd hívni a 112-es segélyhívószámot.

Címlapról ajánljuk
A tagországok vezetői Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását javasolják

A tagországok vezetői Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását javasolják

Az Európai Tanács élére António Costa volt portugál miniszterelnököt választották meg. Kaja Kallas észt miniszterelnököt pedig az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője lesz.

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata a szlovákiai balesetnek

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai vonatbalesetnek – közölte Paczolay Máté, a külgazdasági és külügyminisztérium szóvivője. A dél-szlovákiai Érsekújvárhoz közeli vasúti átkelőnél tegnap délután autóbusszal ütközött össze egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben a legfrissebb információk szerint hét ember meghalt, öten pedig megsebesültek – közölte a szlovák mentőszolgálat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 22. 21:50
2024. június 22. 19:09
×
×
×
×