eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Tűzoltó autók. Forrás: Facebook /  Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Nyitókép: Facebook / Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Meghalt egy ember egy kigyulladt házban Békésben

Egy ember meghalt, ketten megsérültek egy kigyulladt házban a Békés vármegyei Kondoroson - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint szombat éjszaka vonultak ki a tűzoltók a Rákóczi Ferenc utcába, ahol egy 100 négyzetméteres családi ház, valamint a hozzáépített 50 négyzetméteres melléképület égett. Az ott lakó három embernek sikerült kimenekülnie az épületből, ám egyikük visszament és megpróbálta oltani a lángokat.

A szóvivő közlése szerint az idős férfit a tűzoltók hozták ki az égő épületből, az életét már nem lehetett megmenteni.

Hozzátette, a katasztrófavédelem munkatársai másfél óra alatt fékezték meg az eddig tisztázatlan okból keletkezett lángokat, amelyben az épület lakhatatlanná vált és másik két lakója kórházba került. Az eset kapcsán tűzvizsgálati eljárás indult - tájékoztatott a szóvivő.

Mukics Dániel felhívta a figyelmet arra, hogy épülettűz esetén a legfontosabb teendő, elhagyni az épületet és segíteni másoknak is kijönni, majd hívni a 112-es segélyhívószámot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Az elmúlt években az Európai Unió politikáját egyre inkább a gazdaságbiztonság és a stratégiai autonómia erősítésének célja határozza meg. Az EU-nak globálisan kell versenyeznie a zöld és digitális átmenethez szükséges, véges mennyiségű erőforrásokért, miközben az Egyesült Államok és Kína közötti globális dominanciaverseny is áthatóbbá vált. A Covid-19 világjárvány és az ukrajnai háború rávilágítottak az EU túlzott külső függőségeinek problémájára. A nehézségek viszont rávilágítanak, hogy az uniónak nagyhatalommá kell válnia, hogy csökkenjen kitettsége gazdasági riválisaival szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 16:22
×
×
×
×