eur:
392.73
usd:
362.99
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák
Facebook/marketplace/ szárhegyi díszlet/Boarderland
Nyitókép: Facebook/marketplace/ szárhegyi díszlet/Boarderland

Egy elátkozott hollywoodi produkció díszletét árulják Magyarországon

A Seuso-kincs megtalálásának helyszíne eddig finoman szólva nem hozott szerencsét az amerikai filmes produkciónak.

A híres Seuso-kincs megtalálásának feltételezett helyszínén a Székesfehérvár melletti Kőszárhegyen kezdtek el forgatni egy hollywoodi sztárprodukciót még 2021-ben, amit azonban a mai napig nem sikerült befejezni. A Borderlands (Határvidék) című film budapesti stúdióban történt munkálatait 2021 júniusában fejezték be.

A főszereplők közül a leghíresebb Cate Blanchett kétszeres Oscar- és háromszoros Golden Globe-díjas színésznő Lilith szerepében, de hasonlóan ismert és népszerű, magyar származása miatt külön is megemlítendő híres színész, Tony Curtis lánya, Jamie Lee Curtis is. A filmet azonban idén újraforgatták miután a film első változata megbukott a belső tesztvetítésen. Legutoljára a film gyártója, a Lions Gate Entertainment a Borderlands Twitter-fiókján 2024. augusztus 9-re prognosztizálta a film bemutatóját.

Mivel a forgatás véget ért, így felszabadult számos díszlet, amelyek meg is jelentek a Facebookon székesfehérvári hirdetési csoportokban.

A feol.hu egyik élelemes olvasója szúrta ki az egyik „közösségi piactéren”, hogy eladásra kínálják a Székesfehérvárhoz közeli Szár-hegyen is forgatott amerikai sci-fi akcióvígjáték, a Borderlands (Határvidék) egyik jellegzetes építményét, díszletét.

A Szár-hegy tetején állt az a buckaház, amelyet most az eredeti másfél millió forintos ár helyett némi engedménnyel, egymillió 180 ezer forintért akarja eladni. A 2021 áprilisában a film forgatásához készült különleges vasépítményre még nem tudni, hogy ki és milyen célból csap le, de úgy tűnik, nem kerül a híres filmek kelléktárát őrző egyetlen filmmúzeumba sem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×