eur:
394.9
usd:
367.72
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
fotó: reakcio.hu
Nyitókép: reakcio.hu

Látványos videón, ahogy az elsüllyedt luxusjachtból szivattyúzzák a vizet Óbudán

Kiemelték azt a luxusjachtot, amely a Hajógyári-sziget déli részén süllyedt el február 14-én. Elsők között számoltunk be erről, most felvételeket mutatunk arról, hogy miképpen szivattyúzzák a vizet a hajóból.

Február 14-én kigyulladt egy újonnan 2-3 milliárd forintot érő (de csak 2 millió euróért árult) luxusjacht Óbudánál. Az eset a Hajógyári-sziget déli részén található kikötőben történt. Akkor tűzoltóhajóról is próbálták megfékezni a lángokat.

A beavatkozás végül csak arra volt elegendő, hogy megfékezzék a tűz továbbterjedését, a végén részlegesen el kellett süllyeszteni a hajót.

Szerdán elsőként az Infostart számolt be arról, hogy kiemelték a vízi járművet és elkezdték kiszivattyúzni belőle a vizet. Erről a műveletről később videót is kaptunk, ezt Facebook-oldalunkon nézheti meg.

Érdeklődtünk a katasztrófavédelemnél, hogy hol tartanak a vizsgálatok. Azt írták kérdéseinkre, hogy azonnal megkezdték a tűzvizsgálatot, de az még jelenleg is tart, így további részletekről nem írtak.

Szintén érdeklődtünk a Wiking Yacht Clubnál, ennek a cégnek a tulajdonában van a luxusjármű. Ők azt ígérték, hogy még a héten választ kapunk kérdéseinkre - a többi között arra, hogy mi lesz a hajó sorsa, hiszen szinte biztosan nem maradhat a kikötőben.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×