eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Youtube

Harmincéves a világ legöregebb kutyája, egy masztiff – videó

Bobi Portugáliában él, és egy közel évszázados rekordot döntött meg.

Az alentejo masztiffok átlagos élettartama 12-14 év, Bobi február elsején mégis 30 éve és 226 napja élt már - korához képest pedig nagyon jó állapotban van. Rekorder előde, Bluey 29 évet és öt hónapot töltött gazdáival, mielőtt 1939-ben elhunyt volna - írja a BBC.

Bobi életkorát a portugál hatóságok nyilvántartásai is igazolják: az állat a Portugália nyugati partján található Conqueiros nevű falvacskában élte le egész életét a Costa család tagjaként. Leonel Costa nyolcéves volt, amikor a kiskutya megszületett - emlékei szerint szüleinek nagyon sok állata volt, ezért Bobi testvéreit elaltatták, de ő megmenekült.

Leonel és testvérei ugyanis addig titkolták létezését, míg véletlenül fel nem fedezték őt a szülők, de ekkor már a család tagja maradt.

A férfi szerint a kutya jobban szereti a főtt ételt, mint az állateledelt - viszont, hogy ne legyen olyan fűszeres, amit kap, vízben előbb kiáztatják számára a falatokat.

A kutyának ugyan 2018-ban légzési nehézségek miatt kórházba kellett kerülnie, élete ettől eltekintve nyugodt és egészséges, amit Leonel Costa szerint a körülményeinek köszönhet. Ezzel együtt most már nehezen jár és a szeme sem a régi.

Bobit mindössze két héttel azután nevezték rekordernek, hogy egy 23 éves csivava megkapta a legöregebb élő kutya címét. A Guinness gyorsan korrigált: most már Bobi a legidősebb élő kutya és a valaha leghosszabb ideig élt kutya is egyben.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×