eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Nyitókép: CNN.com

Új feladatot kap Sully, a néhai George H. Bush segítésére kiképzett labrador

Új mellényt is kapott, amelynek felirata tudatja, hogy a haditengerészeti kórház egészségügyi katonája. Emellett azonban továbbra is ott van az elnöki jelvény.

Új feladatot kap Sully, a novemberben elhunyt George H. Bush volt amerikai elnök segítésére kiképzett labrador, a kétéves Sully sebesült veteránok rehabilitációjában fog részt venni.

A kutyát szerdán bevonták a Walter Reed nemzeti katonai kórház kutyaprogramjába, hogy segítse a sérült katonákat. A Facebookon is közvetített "eskütételén" Sully mancsot adva tett hitet arra, hogy "segíti, vigaszt nyújt és felvidítja a katonákat és családjukat".

Sully új mellényt is kapott, amelynek felirata tudatja, hogy a haditengerészeti kórház egészségügyi katonája. Új mellényén azonban továbbra is ott van az elnöki jelvény, amely jelzi, hogy George H. Bush-t szolgálta hat hónapon át egészen az egykori elnök novemberi haláláig.

Mi volt Sully dolga?

Nem sokat kellett tennie a 94 évesen elhunyt néhai amerikai elnök mellett, de például a telefont fel tudja venni, és egy martinit is kitöltet valakivel, ha gazdája erre kéri.

Az e cikkhez is csatolt, közismertté vált képet Bush szóvivője, Jim McGrath tette közzé az interneten: a néhai elnök labrador retriever kutyája "őrzi" egykori gazdája koporsóját. A szöveg mellette az volt, hogy "Küldetés teljesítve".

A segítőkutyát annak idején a nyugállományba vonult Chesley "Sully" Sullenberger III. pilótáról nevezték el, aki világhírűvé vált, amikor 2009 novemberében a Hudson folyóra szállt le sérült utasszállító repülőgépével.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×