eur:
394.93
usd:
367.73
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Ütközésben összetört mentőautó Szolnokon a Debreceni úton 2018. június 27-én. A balesetben a mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött. A mentőautó vezetője és a szállított beteg életét vesztette, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült. A buszon huszan szenvedtek - az első vizsgálat szerint - könnyű sérülést.
Nyitókép: Mészáros János

Megrázó részletek a tragikus szolnoki mentőbalesetről

Az autóbusz-vezető lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia a szolnoki balesetben.

A Blikk információi szerint a szerdán Szolnokon egy menetrend szerinti autóbusszal ütköző mentőautó személyzete egy súlyos, allergiás reakciókat produkáló 57 éves asszonyhoz vonult ki Tiszabőre. A mentőtiszt és az ápoló ellátta a nőt, majd elindultak vele a kórházba. A vizes, csúszós aszfalton a Debreceni útnál balesetet szenvedtek: a mentőautó egy busznak csapódott. A lap információi szerint csak a buszvezető lélekjelenlétének köszönhető, hogy a fedélzeten utazó 20 ember túlélte az ütközést. Két utas sebesült meg súlyosabban, őket töréssel ápolják. A mentőautó utasai közül a sofőr és a beteg a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A két másik segítőt életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A tragédiában elhunyt nő gyermekei a kórházba telefonáltak, miután édesanyjuk sokáig nem hallatott magáról. Így értesültek a balesetről, a tragikus hírről a rendőrség értesítte a családot, és azt mondták nekik, nem szenvedett az asszony, szörnyethalt.

Az életveszélyesen megsebesült ápoló több műtéten esett át a Honvédkórházban, koponyasérüléseket szenvedett, de egész testén vannak sebesülései és belső sérülései is. Várhatóan hosszabb intenzív ellátásra szorul.

A Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben ápolt mentőtiszt túl van az életveszélyen, jelenleg stabil az állapota. A fejét, vállát és több végtagját érintő súlyos sérüléseket szenvedett. Előreláthatóan még több műtétre lesz szüksége, továbbra is az intenzív osztályon kezelik, teljes felépülése várhatóan hosszú időt vesz igénybe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×