eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Újabb fejlemény Kevin Spacey zaklatási ügyében

Nyomozás indult Kevin Spacey ellen az Egyesült Királyságban egy állítólagos szexuális zaklatási ügy miatt.

Egy férfi bejelentést tett a rendőrségen az eset miatt. A brit férfi, aki akkor 23 éves volt, arról számolt be, hogy Kevin Spacey meghívta magához egy italra, ám elaludt, és amikor felébredt, a színész molesztálta. A férfi távozott, Spacey pedig kérte, hogy az esetről ne beszéljen senkinek.

Az 56 éves színész 2004 és 2015 között a híres londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt, és e tevékenységéért távozásának évében II. Erzsébet királynő tiszteletbeli lovagi címben részesítette.

Spacey akkori kiemelkedő nagy-britanniai megbecsültségét jelezte, hogy a búcsúztatására szervezett nagyszabású rendezvényen világhírességek vettek részt, köztük Jeremy Irons, Sting és Annie Lennox. A londoni gálaműsorba videóüzenettel bekapcsolódott Sam Mendes filmrendező, Bill Clinton volt amerikai elnök és Sir Elton John, a brit rock egyik legünnepeltebb veteránja.

A Scotland Yard pénteken nevek említése nélkül csak annyit közölt, hogy külön parancsnokság alatt működő, elsősorban gyermekek elleni visszaélések és szexuális bűncselekmények felderítésére szakosodott ügyosztálya - a Child Abuse and Sexual Offences Command - vizsgálja a bejelentést, amely november 1-jén érkezett.

Spaceyt először egy színésztársa, Anthony Rapp vádolta meg a múlt hónap végén azzal, hogy szexuálisan zaklatta őt 1986-ban. Rapp saját elmondása szerint 14 éves volt az incidens idején.

Az ügy nyilvánosságra kerülése után Kevin Spacey a Twitter üzenőportálon azt írta, hogy nem emlékszik a Rapp által elmondottakra, de közölte: ha valóban úgy viselkedett, ahogy azt színésztársa leírta, akkor őszinte bocsánatkéréssel tartozik neki elfogadhatatlan ittas viselkedéséért.

Spacey-t azóta a Kártyavár című népszerű sorozat stábjának nyolc jelenlegi és korábbi tagja is megvádolta szexuális zaklatással. Spacey a sorozat főszereplője volt.

A széria hatodik - egyébként is befejezőnek szánt - évadát most forgatják, de a Spaceyt ért vádak miatt a Netflix internetes műsorszolgáltató és a Media Rights Capital produkciós cég a minap felfüggesztette a forgatást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×