eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Sírba rejtették a lopott fegyvereket

Sírba rejtették a lopott fegyvereket

Mercedes terepjárót, hét vadászpuskát, több vadásztrófeát, réz ereszcsatornát és borotvahabot is elvitt két bükkaranyosi lakos egy közeli birtokról április 24-én, a tárgyak értéke több mint 51 millió forint volt - számolt be a police.hu.

Egy kisgyőri férfi riasztotta a rendőrséget április 25-én délelőtt, miután észrevette, hogy betörtek az általa felügyelt ingatlanba, és elvittek a többi között egy több mint harmincmillió forint értékű terepjárót.

– Az elmúlt években nem volt ilyen nagy értékű betörés a megyében – mondta Varga Sándor alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője a Zsaru magazinnak.

– De nemcsak ez volt nyugtalanító, hanem az is, hogy lába kélt hét vadászpuskának és közel kétszáz hozzájuk tartozó lőszernek - tette hozzá.

Az alezredes elmondta, hogy a Készenléti Rendőrség helikopterének segítségével légi felderítést is végeztek, reménykedve abban, hogy rábukkannak a jellegzetes terepjáróra, de a rengeteg erdős terület miatt ez nem sikerült.

Sütő Balázs százados, a főkapitányság bűnügyi osztályának főnyomozója hozzátette, hogy a betörők elvitték a garázs ereszcsatornájának rézből készült részét, egy gyermek­krosszmotort, egy nagy értékű kerékpárt és öt liter benzint is elloptak, amiket a terepjáró csomagtartójába pakoltak a többi lopott holmival együtt.

A házba egy befeszített ablakon át jutottak be, és átkutatták valamennyi szobáját. Vadásztrófeákat, parfümöket, arany ékszert, valamint borotvapengét és -habot, dezodorokat, több üveg alkoholt is zsákmányoltak.

Kiürítették a sértett páncélszekrényét, amelyben távcsöveit, éjjellátóját, a lőszereket és az engedéllyel tartott vadászpuskáit tárolta. Utóbbiak 500 ezer forint és kétmillió forint közötti értékű fegyverek voltak.

Az odáig vezető úton minden térfigyelő és biztonsági kamera felvételét átnézték, a felvételeket közzétették, végül egy bejelentő felismerte a kocsiban ülő két embert, a bükkaranyosi T. Norbertet (20) és 17 éves társát. Május 22-én hajnalban lakhelyü­kön elfogták mindkettejüket.

A náluk tartott házkutatások során számos ellopott tárgyat megtaláltak, majd

egy közeli temetőben egy sírban megtalálták mind a hét fegyvert, a lőszereket, a távcsöveket és az éjjellátót, egy másikban pedig a krosszmotort és a kerékpárt.

Egy közeli erdős részen végül a terepjárót is megtalálták, illetve ami maradt belőle, mert a két fiatal szinte teljesen szétszedte.

A két fiatallal szemben különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntettének, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A bíróság május 24-án elrendelte T. Norbert és a fiatalkorú előzetes letartóztatását.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×