eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A zongoraművész válófélben lévő feleségét gyanúsítják két kislányuk meggyilkolásával

A texasi rendőrség közölte hétfőn, hogy Vagyim Holodenko ukrán származású zongoraművész feleségét gyanúsította meg a válófélben lévő házaspár két kislányának meggyilkolásával.

Szofja Cigankova ellen kétrendbeli szándékos emberölés miatt indítanak eljárást.

A 29 éves Holodenko múlt csütörtökön ment lányaiért, az ötéves Nikáért és az egyéves Micheláért a texasi Fort Worth város Benbrook elővárosában lévő egykori közös otthonukba, ahol a kicsiket holtan találta ágyukban, 31 éves anyjukat, Szofja Cigankovát pedig "rendkívül zavart állapotban", szúrt sebektől borítva.

David Babcock rendőrparancsnok újságíróknak elmondta, hogy Cigankovának átadták a letartóztatási parancsot a városi kórházban, ahol elmeszakértői kivizsgálása zajlik.

Továbbra sem tudni, hogyan haltak meg a gyermekek, akiken külsérelmi nyomok nem látszottak. A megyei orvosszakértői hivatal közlése szerint a halottkémi vizsgálat még nem zárult le.

A pár 2010-ben házasodott össze, és tavaly novemberben nyújtott be válókeresetet. A család otthonába 2014-ben kétszer is kihívták a rendőrséget rendzavarás miatt.

Vagyim Holodenko a Fort Worthben négyévente rendezett rangos Van Cliburn Zongoraversenyen 2013-ban aratott győzelmének köszönhetően vált világszerte ismertté, mára a legnagyobb koncerttermek és fesztiválok állandó szereplője Európában és Amerikában egyaránt.

A fiatal zongoraművész február 10-én a budapesti Zeneakadémián adott szólóestet.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×