eur:
404.23
usd:
373.88
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz

Betiltották Angelina Jolie filmjének plakátját

A sztárszínésznő legújabb filmjének plakátja kiverte a biztosítékot az amerikai reklámfelügyelőségnél. A szervezet ellenőrei azt állítják: a hirdetés a fegyveres erőszakot dicsőíti.

A Wanted című akciófilmet hirdető posztereken Angelina Jolie és filmbeli partnere, James McAvoy a legkülönfélébb helyzetekben szerepelnek fegyverrel a kezükben.

"Lélegzetelállító sebességgel száguldunk az éjszakában, és mindent elpusztítunk, ami az utunkba kerül. Üdvözlünk a szövetségben! Mi vagyunk az orgyilkosok csoportja, és a fegyverek a végzetünk. Ölj meg valakit és ments meg ezer életet!" - olvasható a plakáton, ami képregényszerűen ábrázolja a filmes jeleneteket.

Az amerikai reklámügynökség többek között azt a poszteren olvasható mondatot kifogásolta, ami azt sugallja, hogy a férfi főszereplő élete akkor változott meg pozitívan, amikor orgyilkos lett: "Hat héttel ezelőtt olyan voltam, mint te. Aztán találkoztam vele, és örökre megváltozott az életem".

Összesen 18 panasz érkezett a felügyelő testülethez a 18 éven felülieknek szóló film plakátjával kapcsolatban.

A szervezet szerint a poszterek a fegyveres erőszakot dicsőítik, ezért elrendelte, hogy a jövőben ne jelenjenek meg a plakátok. A filmet egyébként a nyáron már bemutatták, és a forgalmazó amúgy sem tervezte, hogy tovább használja a reklámokat.

Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×