eur:
401.34
usd:
369.92
bux:
75237.92
2024. október 17. csütörtök Hedvig

Háromszor próbálta megölni férjét, de nem kell börtönbe vonulnia

A bíróság nem ítélte börtönbüntetésre azt az angol nőt, aki háromszor próbálta megölni mozgásképtelen férjét. A bíró szerint a gyilkossági kísérletek segélykiáltások voltak.

A 61 éves Shirley Watts tavaly karácsonykor három napon keresztül próbálta megölni tolószékes férjét: először egy köpeny kötőlékével próbálta megfojtani, aztán párnát nyomott a férje arcára, majd végül a harmadik napon víz alá nyomta fejét a fürdőkádjukban. Amikor mindegyik gyilkossági kísérlete kudarcba fulladt, felhívta a rendőrséget, hogy vegyék őt őrizetbe.

Egy bristoli bíróság most hirdetett ítéletet az ügyben. A bíró kijelentette, hogy a nő rendkívül nagy stressz alatt állt, hiszen 5 éven keresztül a nap 24 órájában kellett gondoznia férjét. Éppen ezért börtönbüntetés helyett mindössze 100 órányi közmunkára ítélték, mert a bíró szerint a három kísérlet segélykiáltás volt.

A kimerült asszony az után hívta fel a rendőrséget, hogy a fürdőkádban hagyta a fojtogatott és mozgásképtelen férjét. Azt akarom, hogy elkapjanak, mert éppen most próbáltam megölni a férjemet - mondta a telefonba, majd visszament a férfihez, akit ezúttal a sétabotjával kezdett el ütlegelni, de amikor látta, hogy vérzik, abbahagyta.

A férj elmondta: sokkolta felesége viselkedése, mert az agresszivitás egyáltalán nem jellemző rá, és úgy gondolta, hogy mentálisan beteg. Nem tudom, miért történt mindez. Vissza akarom kapni a régi Shirley-t - mondta a férj.

Az ügyvéd elmondta, hogy az asszony mentális problémáit már kezelték, és továbbra is szeretne gondoskodni férjéről, de úgy, hogy tőle külön éljen.

Címlapról ajánljuk

Ismertette titkos részeket is tartalmazó győzelmi tervét az ukrán elnök

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×