eur:
401.21
usd:
368.49
bux:
74805.36
2024. október 16. szerda Gál

Tíz éve tátong hatalmas lyuk a mellkasán - sokkoló képekkel

Óriási lyuk tátong egy kínai férfi mellkasán, amelyen keresztül a szíve is látható. Zsao Csia-cang tíz évvel ezelőtt életmentő műtéten esett át, ám miután elfogyott a pénze, elfertőződött sebét már nem tudta kezeltetni.

Tíz éve takargatja borzasztó sebét kilapított cigarettásdobozokkal a kínai Zsao Csia-cang, akin 1998-ban végeztek életmentő műtétet: miután súlyos baktériumfertőzés támadta meg a tüdejét, kétszer is megoperálták. A beavatkozás célja az volt, hogy eltávolítsák a szerv beteg részét, ehhez azonban kivették a férfi több bordáját is.

Mivel az utókezelés során Zsao pénze elfogyott, a harmadik, befejező műtét elmaradt. A férfinak arra sem tellett, hogy megvegye a szükséges gyógyszereket, így a varratszedés után sebe elfertőződött és nem forrt össze.

Ezt a csaknem 18 centiméter hosszú, 8 centiméter széles, mellkasán tátongó lyukat takargatja steril tapaszokkal és kartonpapírral a férfi immár egy évtizede. Most, hogy gyerekei kirepültek a családi fészekből, felesége pedig nem keres eleget, Zsaónak vissza kellene mennie dolgozni, ezért szponzort keres, aki állja helyette a sebét lezáró műtét költségeit.

1998-ban műtöttek meg, ezután öt évig csak feküdtem. Aztán idővel megszoktam a helyzetet és újra talpon voltam, munkát azonban senkitől nem kapok: az emberek félnek tőlem - panaszkodott Zsao Csiang-cang.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico szerint hamarosan véget érhet az ukrajnai háború
Tudósítónktól

Robert Fico szerint hamarosan véget érhet az ukrajnai háború

A szlovák kormányfő úgy véli, közeledik az ukrajnai háború vége. Szerinte elmozdulás várható, és várja, mit mond ezzel kapcsolatban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Tanács brüsszeli ülésén. „El kell felejteni azt a lehetőséget, hogy az oroszok kivonulnak a Krímről, vagy Donyeck és Luhanszk térségéből” – jegyezte meg a miniszterelnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×