eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

"Hazudtam, mert Diana szelleme ezt akarta"

Diana hercegnő volt főkomornyikja elismerte, hogy hazudott a néhai walesi hercegnő halálának körülményeit vizsgáló meghallgatáson. Paul Burrell arról is beszélt egy rejtett kamerás felvételen, hogy Diana hercegnő szelleme vele volt a meghallgatáson, és az ő kívánságára hallgatta el a részleteket.

"Elmondtam az igazat, amennyire csak tudtam, de nem mondtam el a teljes igazságot. A hamis eskü nem egy szép dolog, csúnya voltam" - ismerte el egy rejtette kamerás felvételen egy barátjának Paul Burrell.

Diana hercegnő egykori főkomornyikja azt mondta, hogy több témában is elhallgatta az igazságot a néhai walesi hercegnő halálának körülményeit vizsgáló meghallgatáson.

A 49 éves férfi hozzátette azt is: tisztában van azzal, hogy megszegte a törvényt, és hogy mennyire komoly dolog, amit tett.

Az egykori főkomornyik és Diana egyik legközelibb bizalmasa saját bevallása szerint arról a beszélgetésről sem árult el mindent, amit Erzsébet királynővel folytatott a hercegnő halála után egy hónappal. A férfi csak annyit közölt, hogy a királynő aggódott Dodi Fayed és Diana hercegnő kapcsolata miatt.

Barátja felvetette a felvételen, hogy egy titkos üzletet kötött volna a királynővel, Paul Burrell csak annyit mondott: "nos, ő a királynő".

"Feláldoztam a saját tisztességemet egy nagyobb kép érdekében. Nem, nem mondtam el a teljes igazat. A halottkém a legkevésbé irigylésre méltó helyzetbe helyezett engem" - fogalmazott a férfi, aki tíz éven át szolgálta hűséges főkomornyikként Diana hercegnőt.

Paul Burrell hozzátette: arra is gondolt, hogy nem jelenik meg a meghallgatáson, de félt attól, hogy ez rossz hatással lesz az Egyesült Államokban folytatott üzleteire.

Az egykori főkomornyik arról is beszélt, hogy a hercegnő szelleme vele volt a meghallgatáson is, és Diana volt az, aki azt akarta, hogy hazudjon.

"Éreztem őt többször is, éreztem őt a tárgyalóteremben és éreztem a megaláztatását is. Tudta, hogy mit csinálok, és ezért tettem. Ezt akarta, és ez volt közöttünk" - tette hozzá.

"A baj az, hogy ezt nem mondhatom el a tárgyaláson. A halottkém le fog nézni, és börtönbe kerülök. Én pedig oda nem megyek" - emelte ki határozottan.

A férfi elismerte, hogy tisztában van azzal, mennyire komoly vétség hazudni a bíróságon, de kiemelte: eddigi két, Diana hercegnőről szóló könyvében sem azt írta, amit eredetileg akart.

Ezek után viszont már a sírba viszi magával a teljes igazságot a néhai walesi hercegnőről.

"Azt hiszem, azt mondja nekem: megtetted, amit kellett, és már eleget mondtál" - tette hozzá barátjának Paul Burrell.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×