eur:
401.33
usd:
366.17
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Sztáregyüttest kap ajándékba a Gazprom elnöke

A Deep Purple együttes lép fel a Gazprom fennállásának 15. évfordulója alkalmából február 11-én a Kremlben rendezendő zártkörű esten. A választás oka egyértelmű: a brit hard rock banda Dmitrij Medvegyev, az orosz energiaipari vállalat igazgatótanácsa elnökének kedvence.

A brit Deep Purple zenekar lép fel február 11-én Moszkvában, a Gazprom energiaipari vállalat 15. születésnapi ünnepségén - értesült a Reuters.

A választás oka az, hogy a legendás hard rock zenekar a cég igazgatótanácsi elnöke, Dmitrij Medvegyev kedvence. Az üzletember éve óta a Gazprom igazgatótanácsának elnöke, de várhatóan hamarosan e tisztségéből is távozik, ugyanis szinte bizonyos, hogy ő lesz Oroszország következő államfője a március 2-re kitűzött elnökválasztás után.

A fiatal politikusról régóta közismert, hogy imádja a rockzenét, nemrég újságírók előtt azt is megemlítette, hogy a Deep Purple a kedvenc együttese. A hírek szerint Vlagyimir Putyin elnök is jelen lesz az esten, bár ő állítólag inkább az orosz popzenét kedveli.

Dmitrij Medvegyev, aki jelenleg első miniszterelnök-helyettes, néhány vezető orosz politikussal és üzletemberrel közösen tavaly már elhozta Moszkvába a Deep Purple volt frontemberét egy szűk körű koncertre.

Dmitrij Medvegyev szinte bizonyosan elnök lesz, mivel jelölését erősen támogatja a rendkívül népszerű Putyin, s ebben az esetben az igazgató tanácsi elnök nyáron távozik a Gazpromnál betöltött tisztségéből.

A kőolaj- és földgázipari monopólium a világ tíz legnagyobb vállalatának egyike, Oroszország messze legértékesebb társasága. Moszkva a világ legdrágább városa, sok a nagyon gazdag ember, s ezek egymással vetélkedve költenek minden évben dollármilliókat arra, hogy zártkörű összejöveteleiken világsztárok lépjenek fel.

A Reuters brit hírügynökség értesülését az együttes menedzsmentje egyelőre nem erősítette meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyel, hamarosan megindulhat Izrael elsöprő válaszcsapása - Híreink a közel-keleti konfliktusról pénteken

Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyel, hamarosan megindulhat Izrael elsöprő válaszcsapása - Híreink a közel-keleti konfliktusról pénteken

Az Egyesült Államok bejelentése szerint Izrael "napokon belül" megindíthatja az Irán elleni válaszcsapást, miközben az IDF alakulatai tovább harcolnak Libanonban. Jeruzsálem szerint folyamatosan hullanak a Teherán által támogatott terrorszervezetek vezetői, de az izraeli veszteségek is megugrottak. Jemen a vörös-tengeri hajózási útvonalak ellen intézett támadások felpörgetésével fenyeget. Cikkünk folyamatosan frissül az közel-keleti konfliktus legújabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×