eur:
401.52
usd:
364.01
bux:
72531.31
2024. október 4. péntek Ferenc

Emberi nyelvet szolgáltak fel a kórházi kantinban

A szlovén hatóságok vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék: hogyan kerülhetett egy emberi nyelv darabja az egyik ételbe, amelyet az izolai kórház büféjében szolgáltak fel.

A dél-szlovéniai város kórházának egyik orvosa volt a "szerencsés", aki gyanús húsdarabot fedezett fel az ételében. Csirkerizottót rendelt - de nyelvrizottót kapott.

Először csak abban volt biztos, hogy a gyanús húsdarab nem csirkéből származik. Miután összeveszett a személyzettel, de nem jutott velük dűlőre húsdarab eredetét illetően, elküldte egy laborba vizsgálatra, ahol kiderítették: valóban nem csirkéről, hanem emberi nyelvről van szó.

A panasz nyomán a közegészségügyi hatóságok azonnal bezárták az éttermet, és alaposan ellenőrzik a higiéniai előírások betartását.

A kantin vezetője azzal védekezett, hogy a nyelvdarabot az orvos ejthette véletlenül az ételbe, hiszen evés előtt éppen egy pácienst kezelt. Vagy esetleg az előtt kerülhetett a nyersanyagok közé, hogy azt a kórházba szállították - tippelnek.

"Azt azonban határozottan kijelenthetem, hogy soha nem használtuk fel a páciensek szerveit az ételek készítésekor" - szögezte le a szóvivőjük a Delo című szlovén napilapnak.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: cél, hogy 2-3 éven belül 1 millió forint legyen az átlagbér
Péntek reggel

Orbán Viktor: cél, hogy 2-3 éven belül 1 millió forint legyen az átlagbér

A miniszterelnök péntek reggel terjedelmes interjút adott. Szerinte óriási veszély a gazdasági hidegháború Magyarországra nézve, ezért építik fel a gazdasági semlegesség politikáját. Az igazi fegyver az infláció ellen a magasabb bér, de hogy mekkorát bírnak el a gazdaság szereplői, azt nem a kormány határozza el. A politikát tekintve pedig nem szabad elcsábulni szerinte, "elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk".

Kevés polgármesterrel, sok kérdőjellel kezdi munkáját a Fővárosi Közgyűlés

Péntek délelőtt tíz órától tartja alakuló ülését az új Fővárosi Közgyűlés. Karácsony Gergely főpolgármester egyelőre nem jelöl helyetteseket, illetve a szervezeti és működési szabályzat módosításának sincs biztos többsége. Az új testülettel kapcsolatos legfontosabb és legérdekesebb tudnivalókról az InfoRádió készített összeállítást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×