eur:
397.97
usd:
359.75
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Késsel ment az iskolába a tízéves kislány

Fegyverrel való visszaélés miatt letartóztattak egy tízéves amerikai diáklányt, aki egy húsvágó kést vitt be iskolájába, hogy azzal darabolja fel az ebédre szánt hússzeletet.

A kislány egy szelet steaket vitt ebédre az iskolába, uzsonnás csomagjában pedig egy kés is volt. A tanárok, amint meglátták, elvették tőle a vágószerszámot és értesítették a hatóságokat.

A rendőrök egy központba vitték a tízéves gyereket, ahol olyan fiatalokkal foglalkoznak, akik valószínűleg összeütközésbe kerülnének a törvénnyel.

"Nem használta helytelenül a kést, nem fenyegetett meg vele senkit, nem húzta elő és lóbálta azt. Semmi ilyesmit nem tett" - mondta a Marion County általános iskola szóvivője, Kevin Christian, aki hozzátette: nem számított, hogy a gyerek mire használta a vágóeszközt, nem volt más választásuk, mint kihívni a rendőröket.

"Amikor fegyver kerül az iskola területére, jelentenünk kell, és jelentjük is, mert nem akarunk kockáztatni" - közölte a szóvivő.

A kislányt oktatási intézmény területén elkövetett fegyverrel való visszaéléssel vádolják, és tíz napra felfüggesztették, addig nem mehet iskolába. Szülei nem nyilatkoztak az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×