eur:
397.98
usd:
359.8
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Gyorshajtásért elvették Hamilton jogosítványát

A francia hatóságok sebességtúllépésért egy hónapra bevonták az angol Lewis Hamiltonnak, a Forma-1 idei felfedezettjének vezetői engedélyét.

Az autós világbajnokság 2007-es szezonjának második helyezettjét 196 km/órás sebességgel mérték be a francia Laon közelében vasárnap.

A rendőrség megállította őt, majd a jogosítvány bevonása mellett elkobozta a gépjárművet, valamint 600 eurós (150 ezer forint) bírságot szabott ki a száguldozó pilótára.

"Hamilton nagyon udvarias és együttműködő volt az intézkedés során, autóját azóta már visszakapta" - mondta a helyi rendőrség szóvivője.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×