eur:
397.98
usd:
359.8
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Egyetlen autóban két ittas sofőr bukott le

Egyetlen autóban két férfit kaptak el ittas vezetésért a skót rendőrök alig néhány perc leforgása alatt. Összesen kétszáz autós, illetve motoros bukott le az ünnepek előtti fokozott közúti ellenőrzés során.

A legbizarrabb azonban kétségtelenül a glasgow-i eset, amelynek során a rendőrök üldözni kezdtek egy gyanúsan haladó autót. A jármű sofőrje, egy 25 éves férfi végül gyalog próbált elmenekülni a közegek elől, de elfogták, és megszondáztatták; kiderült, hogy részegen vezetett, ráadásul biztosítása sem volt, és már korábban bevonták a jogosítványát.

Amíg a rendőrök vele bíbelődtek, 30 éves utasa a volán mögé pattant, és elhajtott. A rendőrök őt is üldözőbe vették, és ismét nem hibáztak: a férfi is ittasan, ráadásul veszélyesen vezetett.

Az ünnepek előtt a jelek szerint a szokásosnál is többen ülnek ittasan volán mögé Skóciában. Egy ötven éves nő a megengedett alkoholmennyiség ötszörösével bukott le, és ittasan kaptak el egy tanuló vezetőt és az oktatóját is.

A rendőrség fogta el azt a 18 éves fiatalembert is, aki engedély nélkül vitte el a szülei autóját; őt nem csupán ittas vezetés és autólopás miatt kerül bíróság elé, hanem azért is, mert nem állt meg a rendőrök felszólítására, és később balesetet is okozott.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×