eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin

Negyvenhat évvel a gyilkosság után emeltek vádat a szemtanú ellen

Csaknem ötven éve, hogy egy 15 esztendős brit diáklányt meggyilkolt egy ismeretlen. Az akkori bírósági tárgyaláson az ügy fő gyanúsítottját szabadon engedték, nemrég azonban újra megvádolta a rendőrség.

Negyvenhat évvel ezelőtt Anthony Hallnak elhitték az esküdtek, hogy nincs köze Jacqueline Thomas meggyilkolásához.

Először felmentették

1961 augusztusában a 15 éves Alun Rock-i lány búcsúba indult húgával, Dorothy-val, de a két lány egy idő után szem elől tévesztette egymást, Jacqueline-nek pedig nyoma veszett.

Holttestét egy héttel később találta meg egy, a kutyáját sétáltató fiú egy szántón Bordesley Greenben, csupán néhány száz méterre otthonától.

Anthony Hall akkor 24 éves volt, felesége várandós. Amikor a férfit szemtanúként kihallgatták a lány halálának ügyében, először kijelentette: nem kell semmi olyat mondania, amivel gyanúba keverhetné magát, mégis beszélt, mert tisztázni akarta magát.

A férfi elárulta az orvosszakértőnek, hogy beszélgetett Jacqueline-nel, hazudott azonban, amikor azt mondta: először látta a lányt, mert nem akarta, hogy felesége kellemetlen kérdéseket tegyen fel neki.

A tárgyalás során hét szemtanú vallotta, hogy látta az áldozatot azután, hogy nem jelentkezett otthon, és hogy a lány úgy nézett ki, mintha nagyon rosszul aludt volna.

Az esküdtszék ötvenöt perc után hozta meg döntését. Véleményük szerint a lányt "ismeretlen személy vagy személyek gyilkolták meg".

Ücsörögtek

Amikor Anthony Hall a határozathozatal után elhagyta a bíróságot, elmondta: nagy kő esett le a szívéről. "Tudom, hogy én voltam a fő gyanúsított az ügyben. Most már csak meg akarom találni azt, aki megölte Jackie-t".

Hetekkel a tárgyalás után a férfi és felesége közös interjút adott, és elmesélte, hogy a férfi egy darabig ücsörgött Jacqueline-nel eltűnése estéjén, nem messze a búcsú helyszínétől.

"Jackie nem beszélt sokat. Csak ültünk ott a meleg estében, én pedig a feleségemre gondoltam. Aztán Jackie felugrott és közölte, hogy mennie kell, valakivel találkozója van a vásárban. Az utolsó, amit láttam, a fehér farmerja villanása volt, aztán visszasietett oda, ahol égtek a fények és szólt a zene" - emlékezett vissza Anthony Hall.

Elővették az ügyet

Egészen mostanáig senki ellen nem emeltek vádat az ügyben, nemrégiben azonban ismét beidézték a most 70 éves Anthony Hallt, miután a rendőrségnél újra átnézték a le nem zárt ügyek aktáit. A férfi a következő, december 6-i meghallgatásig őrizetben marad.

Az ügyészségen azt remélik, hogy a fejlett DNS-vizsgálati módszerek segíthetnek megoldani a 46 éves gyilkossági ügyet.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban, miután Izrael kedd hajnalban a határt átlépve "korlátozott hadműveletet" indított a síita milícia infrastruktúrájának felszámolására, hogy ne támadhassa az észak-izraeli településeket - közölte az izraeli hadsereg (IDF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×